Питання порядку денного, заплановані до розгляду на пленарному засіданні 26 січня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
26 січня 2021, 09:03

У вівторок, 26 січня, згідно з порядком денним, відбудеться чергове пленарне засідання четвертої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, на якому планується розглянути проект Постанови «Про календарний план проведення п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання», №4502.

Планується розглянути питання про включення до порядку денного та скорочення строку внесення альтернативних проектів щодо законопроекту «Про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов’язання», №4613.

Народні депутати планують включити до порядку денного та прийняти рішення щодо проекту Закону «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2021 році для участі у багатонаціональних навчаннях», №4499.

У другому читанні планується розглянути проекти законів:

- «Про народовладдя через всеукраїнський референдум», №3612;

- «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів, №3633;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі», №3623.

Також планується розглянути проект Постанови «Про заходи щодо запровадження Електронного реєстру листків непрацездатності», №4243.

Ряд запланованих до розгляду 26 січня законопроектів стосуються техногенної та пожежної безпеки, зокрема, у другому читанні буде розглядатися проект Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері захисту природних екосистем від пожеж», 3755.

Серед законопроектів запланованих до розгляду у першому читанні:

- «Про внесення змін до статті 42 Закону України "Про вищу освіту" щодо удосконалення процедури виборів керівника закладу вищої освіти», № 4489, 4489-1, 4489-2;

- «Про внесення змін до деяких законів України щодо перейменування Фонду соціального захисту інвалідів і приведення термінології у відповідність із законодавством у сфері соціального захисту осіб з інвалідністю», №3964;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості інформації про розмір оплати праці в державних компаніях», №3952;

- «Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо Генеральної схеми планування території України», №3337;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту боржників при врегулюванні простроченої заборгованості», №4241.

Верховна Рада також планує розглянути у першому читанні два проекти законів, що стосуються оподаткування товарів, які переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях.