Дмитро Разумков: Ми повинні зробити так, щоб кнопкодавство у Верховній Раді відійшло в минуле

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
25 січня 2021, 13:29

   

Голова Парламенту Дмитро Разумков під час Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп звернув увагу на випадки кнопкодавства у Верховній Раді ХІ скликання. “Кнопкодавство стало явищем винятковим. Цього майже немає, але “майже” - не влаштовує ні нас, ні українське суспільство. Ми повинні зробити так, щоб цей не зовсім приємний етап відійшов в історію Верховної Ради України”, - сказав він. 

Дмитро Разумков додав, що станом на сьогодні всі вільні місця у сесійній залі відключені від системи. До того ж, опрацьовується механізм, який дозволить голосувати виключно зі свого місця, та зміни до Регламенту щодо дисциплінарного покарання народних депутатів за неперсональне голосування. “Коли з'явиться можливість  інтегрувати оновлену систему “Рада”, це фактично на 100% унеможливить кнопкодавство. Також будуть встановлені додаткові камери у сесійній залі”, - зауважив Голова Верховної Ради.

Крім того, учасники Погоджувальної ради вшанували хвилиною мовчання загиблих у пожежі на Харківщині, яка сталася минулого тижня.  Дмитро Разумков відзначив, що такі випадки доводять, що окрім ухвалення законодавства з питань протипожежної безпеки, важливим є його виконання. 

“У нас прийнято багато правильних законів, але, на жаль, результати їх виконання ми вимушені згадувати під час таких трагічних подій.  Є законопроекти, пов’язані з протипожежною безпекою і заходами, які допоможуть врегулювати діяльність відповідних органів, які варто розглянути на цьому тижні”, - повідомив Дмитро Разумков та запропонував ретельно вивчити ці законопроекти і оперативно підготувати їх до розгляду.