Верховна Рада ніколи не стояла і не буде стояти осторонь проблем людей,- Дмитро Разумков

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
25 січня 2021, 12:11

 

 Голова Парламенту Дмитро Разумков під час Погоджувальної Ради депутатських фракцій та груп наголосив, що Верховна Рада ніколи не стояла, не стоїть і не буде стояти осторонь проблем людей.

За словами Голови Верховної Ради, українське суспільство очікує оперативної реакції, зокрема і Парламенту, на підвищення тарифів. Своєю чергою, керівники депутатських фракцій та груп звернулися до Кабінету Міністрів України з проханням у максимально стислі терміни напрацювати механізми, які дозволили б компенсувати витрати, які люди понесли і за січень. “Для цього ми як Верховна Рада готові долучитися і через постанови, і через зміни до законодавства та Бюджету”, -  зауважив Дмитро Разумков.

Разом з тим, Голова Парламенту наголосив, що на нараді щодо “тарифного” питання, яка відбулася під час локдауну у Верховній Раді за  участю керівників депутатських фракцій та груп, Прем’єр-міністра, представників профільних міністерств, були відсутні представники НКРЕКП, яких також запрошували долучитися.

 “Я розумію, що у нас незалежні регулятори, але коли це стосується людей, - ми повинні працювати спільно, незалежно від того, яку гілку влади ми представляємо, і  наскільки ми незалежні або залежні один від одного. Тому що ми всі залежні від людей, які нас обирають, призначають і платять нам заробітні плати”, - відзначив Дмитро Разумков. 

Голова Парламенту додав, що є пропозиція запросити керівництво НКРЕКП та заслухати інформацію щодо того, що відбувається в їхній зоні відповідальності. “Я думаю, що ми зможемо зробити це на цьому тижні”, - зазначив Дмитро Разумков.

У Погоджувальній раді взяв участь Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.