Комітет з питань освіти, науки та інновацій рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому проект Постанови про премії Верховної Ради для найкращих учасників зовнішнього незалежного оцінювання

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
25 січня 2021, 09:25

На засіданні 21 січня Комітет з питань освіти і науки розглянув проект Постанови «Про премії Верховної Ради України для найкращих учасників зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти».

Документ передбачає, що 30 найуспішніших випускників, які за сумою балів з чотирьох предметів набрали 790 балів і більше, в тому числі один предмет склали на 200 балів, отримають премію 100 тис. гривень.

Проект Постанови передбачає запровадження з 2021 року 30 премій Верховної Ради України для найкращих учасників зовнішнього незалежного оцінювання  результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти.

«Коли ми аналізували результати ЗНО та хто входить до 30 кращих учасників - в основному це діти з регіонів, тому премії будуть додатковою фінансовою підтримкою для талановитих випускників. Але є дві умови: перша  -  бути випускником закладу середньої освіти поточного року, друга - вони мають підписати договір з закладом вищої освіти України», - зазначив голова Комітету Сергій Бабак.

Комітет з питань освіти, науки та інновацій рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому проект Постанови про Премію Верховної Ради для найкращих учасників зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання.