У «Відомостях Верховної Ради України» опубліковано ряд законів про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік»

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
22 січня 2021, 10:41

У черговому номері збірника нормативно-правових актів парламентського видавництва «Відомості Верховної Ради України» №4 від 22 січня 2021 року опубліковано ряд законів, прийнятих під час третьої та четвертої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання.

Зокрема, опубліковано Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік»», згідно з яким з 1 вересня 2020 року мінімальна заробітна плата підвищується до 5000 гривень на місяць та визначаються обсяги ресурсів для фінансового забезпечення реалізації цього положення. Закон набув чинності 1 вересня 2020 року.

Іншими законами, які розміщені у Віснику, вносяться зміни до Закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік», що стосуються: забезпечення оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки; надання державних гарантій на портфельній основі та впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом; позик від міжнародних фінансових організацій на реалізацію окремих інвестиційних проектів; покращення стану ряду автомобільних доріг загального користування та відновлення аварійних мостових споруд; реалізації положень статті 11 Закону України "Про ринок природного газу".

Також опубліковано Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», який передбачає накладення штрафу за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту. Закон набув чинності 21 листопада 2020 року.

Опубліковано текст Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій». Закон регламентує процес реорганізації органів місцевого самоврядування та місцевих державних адміністрацій у зв’язку із зміною адміністративно-територіального устрою України на районному рівні. Він набув чинності 6 грудня 2020 року.

«Відомості Верховної Ради України» містять Закон «Про внесення зміни до пункту 1 розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про концесію»», який відтермінував кінцевий термін введення в дію положень Закону «Про концесію», що визначають використання електронної торгової системи, на 1 вересня 2021 року.

Також опубліковано Постанову Верховної Ради «Про присудження у 2020 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

Довідково: Бюлетень «Відомості Верховної Ради України» видається відповідно до вимог Указу Президента України «Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності».