Огляд головних тем «Голосу України» від 12 січня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
12 січня 2021, 09:41

Сьогодні у «Голосі України»:

Вибух на газопроводі: луна та відлуння

Обговорюють спрощення у сфері земельних відносин та землеустрою

Перший візит - до Києва

Перекривають вулиці, протестуючи проти підвищення тарифів

Виплата допомоги завершиться найближчим часом

Карантин з 8 по 24 січня: не такий жорсткий, як весняний локдаун

США: Знову імпічмент?

У Бішкеку й Астані підбивають підсумки виборів

 

Вибух на газопроводі: луна та відлуння

У Лубенському районі на Полтавщині триває ліквідація наслідків масштабної аварії на магістральному газопроводі високого тиску Уренгой-Помари-Ужгород, яким газ із російського Сибіру транспортується до країн Європи. Адже 9 січня внаслідок його розгерметизації у лісосмузі поблизу сіл Єнківці, Калайдинці та Новаки пролунав потужний вибух. І одразу догори здійнялася ціла хмара вогню, яку було видно в радіусі кільканадцяти кілометрів. При цьому мешканці довколишніх сіл чули сильний гул, у їхніх будинках дрижали шибки вікон і посуд, що неабияк налякало людей і домашніх тварин. (читайте у «Голосі України» на 1, 8 стор. >>> article/340530).

Обговорюють спрощення у сфері земельних відносин та землеустрою

У Комітеті з питань енергетики та житлово-комунальних послуг розпочалося громадське обговорення законопроекту про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів (щодо спрощення земельних відносин, запровадження механізму "єдиного вікна" з метою узгодження проектної документації на будівництво, реконструкцію та/або технічне переоснащення електричних мереж зовнішнього електрозабезпечення електроустановок замовника). (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/340556).

Перший візит - до Києва

Сьогодні Президентка Молдови Майя Санду здійснить свій перший закордонний візит на посаді глави держави. Символічно, що відбудеться він до України. Це важливо з огляду на те, що перші візити нового глави держави, як правило, вказують на майбутні пріоритети у зовнішній політиці. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/340550).

Перекривають вулиці, протестуючи проти підвищення тарифів

У багатьох областях країни в ці дні проходять акції, під час яких активісти протестують проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Зокрема, на вулиці вийшли мешканці Харківщини, Полтавщини, Буковини, Сумщини, Житомирщини та інших регіонів. (читайте у «Голосі України» на 1, 8 стор. >>> article/340553).

Виплата допомоги завершиться найближчим часом

Президент Володимир Зеленський обговорив з урядовцями виплати часткової компенсації втрат, спричинених карантинними обмеженнями через поширення коронавірусу, та висловив задоволення тим, як швидко та ефективно уряду вдалося врегулювати цей процес. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/340557).

Карантин з 8 по 24 січня: не такий жорсткий, як весняний локдаун

Питанню впровадження в Україні загальнонаціонального посиленого карантину була присвячена селекторна нарада Президента Володимира Зеленського за участю урядовців та керівників силових відомств. Її учасники обговорили, які саме кроки здійснюватиме уряд, які обмеження та скільки вони діятимуть у країні. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/340558).

США: Знову імпічмент?

Учора демократи Палати представників США планували закликати віце- президента Майка Пенса вжити заходів для усунення чинного президента Дональда Трампа з посади. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/340538).

У Бішкеку й Астані підбивають підсумки виборів

Садир Жапаров значно випередив своїх конкурентів на виборах президента Киргизстану, що відбулися минулої неділі, набравши 79,2% голосів. Щоправда, опоненти Жапарова - Адахан Мадумаров і Абділь Сегізбаєв - учора заявили про масштабні фальсифікації. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/340539).

Повний випуск «Голосу України» від 12.01.2021 на сайті http://www.golos.com.ua