Дмитро Разумков про найбільші виклики для Парламенту у 2021 році: COVID-19, важке фінансове становище та обороноздатність держави

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
28 грудня 2020, 11:25

 

 

Важке фінансове становище у зв’язку із COVID-19, протидія коронавірусу, зокрема вакцинація, а також забезпечення обороноздатності держави стануть основними викликами, що стоятимуть перед українським Парламентом у 2021 році.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков в інтерв’ю виданню «Українська правда».

«Фінансове важке становище, пов'язане з ковід, і можлива третя хвиля, про яку вже сьогодні почали говорити. Я маю на увазі так званий британський ковід і багато інших речей. Це також вакцинація, це забезпечення системи охорони здоров’я всім необхідним, обороноздатність», - сказав Дмитро Разумков, відповідаючи на запитання про виклики перед Парламентом у 2021 році.

За словами Голови Верховної Ради, наступного року динаміка економічного розвитку держави потребуватиме змін.

«Нас дуже сильно підбив той рік, який іде. Ціна коштів стала занадто високою – ви бачите рівень перемовин з кредиторами, я зараз не лише про МВФ, а про всіх, у кого ми запозичуємо ресурси. Ресурси отримати важко як всередині держави, так і за її межами. І це також буде стримувати наші можливості», - зазначив він.

Голова Парламенту також висловив сподівання, що наступного року вдасться вийти «з глухого кута» у переговорах з врегулювання ситуації на Донбасі на рівні Нормандського формату.

«Це не проблема України. На жаль, це проблема іншого перемовника, позиція якого достатньо деструктивна як в ТКГ, так і в нормандському форматі. Я маю на увазі Росію», - заявив Дмитро Разумков і підкреслив, що Верховна Рада готова також долучитися до переговорного процесу.