Дмитро Разумков: Сподіваюся, ми зможемо досягти компромісу щодо міри відповідальності за недостовірне декларування

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
01 грудня 2020, 09:39


Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков сподівається на досягнення в Парламенті компромісу щодо міри відповідальності за декларування недостовірної інформації та зазначає, що відповідний законопроект необхідно схвалити до кінця року.

Про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«На базі двох законопроектів, я сподіваюся, ми зможемо досягти того компромісу, який дозволив би застосувати спеціальну процедуру ad hoc, об’єднати те позитивне, що є в законопроекті Президента та в законопроекті Парламенту і вийти все ж таки на норму, яка б забезпечила покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі за недостовірне декларування», - сказав він.

«За корупцію людей треба саджати. За обман в декларації? Це теж можливо. І я сподіваюся, що ми прийдемо до консенсусу. Але дуже важливо, щоб цей законопроект був проголосований до кінця року», - заявив Голова Верховної Ради.

Дмитро Разумков підкреслив, що його позиція щодо відповідальності за декларування недостовірної інформації була чітко відображена в його законопроекті 4304, який передбачав відновлення статті 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації) в редакції, що діяла станом на 27 жовтня 2020 року. Вона передбачала штрафи, громадські роботи або позбавлення волі за подання завідомо недостовірних відомостей в декларації або неподання декларації суб'єктом декларування.