Дмитро Разумков: Верховна Рада має достатньо часу, щоб доопрацювати та схвалити Державний бюджет на 2021 рік до Нового року

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
01 грудня 2020, 09:16

 

Верховній Раді України потрібно ретельно вивчити та доопрацювати Проект Закону про Державний бюджет України на 2021 рік, але часу достатньо, щоб до Нового року остаточно його схвалити.

Про це заявив Голова Парламенту Дмитро Разумков в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Станом на сьогодні часу нам вистачає, щоб бюджет був прийнятий і щоб не заходити в так звану новорічну бюджетну ніч», - зазначив він.

Голова Верховної Ради пояснив, що Кабінет Міністрів із затримкою надав парламенту законопроект про Державний бюджет України на 2021 рік. Дмитро Разумков також додав, що на вивчення та доопрацювання документа Верховна Рада має десять днів.

«Я бачу достатньо конструктивну позицію всіх фракцій. Вони працюють і у профільному комітеті, і в інших комітетах. Сподіваюся, ті помилки, які ми бачимо в бюджеті, будуть виправлені. Десять днів збігають наступного тижня», - сказав Голова Парламенту.

Дмитро Разумков зазначив, що наступний тиждень непленарний, але депутатські фракції та групи висловили готовність зібратися на позачергове засідання. Якщо цього не відбудеться, Державний бюджет на 2021 рік Верховна Рада зможе розглянути наступного пленарного тижня.

Відповідно до календарного плану, наступний пленарний тиждень відбудеться 15 – 18 грудня.