Верховна Рада має вже цього тижня розглянути та ухвалити пакет законопроектів для підтримки малого і середнього бізнесу, - Олена Кондратюк

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
30 листопада 2020, 13:37


Парламент має проявити свою відповідальність перед людьми та вже цього тижня розглянути й ухвалити законопроекти, спрямовані на підтримку малого й середнього бізнесу.

На цьому під час Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп наголосила Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

«Маємо дати чіткий сигнал підприємцям, які досі не отримали належної підтримки, і вже цього тижня розглянути та ухвалити пакет цих законопроектів. Українці, які мають власну справу, повинні отримати податкові канікули, виплати на догляд за дітьми, списання податкового боргу ще до запровадження нового локдауну, як би ми його не називали, а не після. До кожного з них мають завчасно дійти кошти з 12 млрд грн, які загалом пропонується виділити для підтримки бізнесу», - підкреслила Олена Кондратюк.

За її словами, досі дуже гостро для малого бізнесу й ФОПів стоїть питання РРО, яке треба вирішити в стінах Верховної Ради.

«Запровадження РРО треба щонайменше відтермінувати. Також необхідно скасувати нарешті безглузду в українських реаліях систему «КЕШБЕК», яка суттєво ускладнює життя підприємцям», - зазначила Заступниця Голови Верховної Ради.