ТСК звернеться до Дмитрівської ОТГ аби не допустити зриву інвестпроекту AMSTAR EUROPE

06 листопада 2020, 14:30


Парламентська спецкомісія з питань захисту прав інвесторів звернеться до місцевої ради Дмитрівської ОТГ Київської області, аби не допустити зриву проекту Amstar Europe.

Відповідне рішення народні депутати, члени ТСК ухвалили під час чергового засідання Спецкомісії 5 листопада 2020 року.

Компанія планує побудувати логістично-офісний центр поблизу с. Гурівщина у Києво-Святошинському районі, інвестувавши 170 млн доларів. Земля належить АМSТAR на праві приватної власності, але на етапі отримання місто-будівної документації з’ясувалось, що без відома інвестора змінилися межі села і цільове призначення цих земельних ділянок, що заважає розпочати проект.

«Інвестпроект на 170 млн доларів на Київщині був під загрозою зриву через зміни Генерального плану села, про що великого інвестора і власника 55 га не повідомили. Завдяки увазі ТСК інвестор успішно отримав містобудівні умови і обмеження і може розпочати будівництво великого логістичного центру. Найближчим часом ТСК також звернеться до Дмитрівської ОТГ з пропозицією скоригувати містобудівну документацію», - зазначила за результатами засідання голова ТСК з питань захисту інвесторів Галина Янченко.