Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки заслухав представників Міністерства оборони, Міністерства закордонних справ і Державної прикордонної служби

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
19 листопада 2020, 10:48

 

18 листопада 2020 року відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Члени Комітету заслухали інформацію Міністра оборони Андрія Тарана та його заступників Олександра Миронюка, Ігоря Халімона, Ігоря Старобінського та Олександра Поліщука.

Представники Державної прикордонної служби України на чолі з першим заступником Голови Служби Володимиром Нікіфоренком презентували проект «Нове обличчя керівного складу Державної прикордонної служби України». У презентації он-лайн зв’язком також взяли участь директор відділу технічної допомоги правоохоронним органам України Посольства США в Україні Сара Лангенкамп та керівник Програми управління міграцією і кордонами Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Франц Пруч.

Представники Міністерства закордонних справ України на чолі із Заступником Міністра Василем Боднаром поінформували народних депутатів про окремі питання державного кордону України.

За результатами розгляду проекту Закону про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2021 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року №0077 Комітет ухвалив рішення запропонувати Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом, який визначений головним, рекомендувати Верховній Раді ратифікувати цю Угоду.

Члени Комітету також під час засідання розглянули зміни до основних показників державного оборонного замовлення на 2020-2022 роки.