У Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики створено робочу групу щодо розробки компенсаторних механізмів підтримки ресторанного, торгового та розважального бізнесу

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
16 листопада 2020, 09:59

13 листопада у Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики відбулося перше засідання робочої групи з розробки компенсаторних механізмів підтримки ресторанного, торгового та розважального бізнесу під час карантинних обмежень на час карантину вихідного дня.

Учасники засідання обговорили проблеми, що виникли у підприємців на час запровадження карантину. Серед названих пропозицій, які сприятимуть підтримці бізнесу: мораторії на перевірки, податкові канікули, прості та доступні механізми кредитування малого та середнього бізнесу, надання державних гарантій за кредитами мікро-, малому та середньому бізнесу, запровадження компенсаційного сертифікату, можливість одноразових виплат малому та мікробізнесу на покриття витрат на заробітну плату й орендну плату, компенсація для працівників, які вимушені не працювати у вихідні тощо.

Під час обговорення наголошувалося на необхідності напрацювати два документи, а саме, законопроєкт для підтримки різних галузей економіки на час карантину вихідного дня та відповідні рекомендації Кабінету Міністрів для необхідних змін.

Участь у обговоренні взяли народні депутати, представники міністерств, Європейської бізнес асоціації, Союзу захисту підприємництва, Федерації роботодавців та низки профільних спілок та асоціацій, зокрема Спілки кінотеатрів України, Української ресторанної асоціації, представники сфери послуг.