З 16 листопада робоча група планує перейти до підготовки первинного проєкту закону про парламентську опозицію, — Руслан Стефанчук

Секретаріат Першого заступника Голови Верховної Ради України
11 листопада 2020, 14:04

Під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука відбулося засідання Робочої групи з підготовки проєкту закону щодо парламентської опозиції. До обговорень долучилися народні депутати України — представники депутатських фракцій (груп), фахівці та експерти.

Учасники засідання висловили своє бачення щодо «каталогу прав» і статусу опозиції, проаналізували європейський досвід і знайшли консенсусне рішення щодо переважної більшості позицій.

«З наступного понеділка ми плануємо перейти до підготовки первинного драфту законопроєкту про парламентську опозицію. З цією метою створено підгрупу, яка займатиметься безпосередньо підготовкою тексту законопроєкту, до якої увійшли всі бажаючі учасники групи», — зазначив Руслан Стефанчук.

Перший віцеспікер Парламенту України висловив сподівання, що вже в грудні 2020 року в межах робочої групи можна буде перейти до постатейного обговорення законопроєкту про парламентську опозицію.