Група міжпарламентських зв’язків з Фінляндською Республікою зміцнює співпрацю

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
11 листопада 2020, 11:42

 
10 листопада відбулась спільна онлайн зустріч групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Фінляндською Республікою та Групи дружби з Україною в Едускунті.
Під час засідання українську сторону представили: співголови Депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Фінляндською Республікою Андрій Клочко та Валентин Наливайченко, народні депутати України Дмитро Гурін, Олег Бондаренко, Галина Васильченко та представник Посольства України у Фінляндській Республіці Максим Кравчук.
Учасники від Фінляндської Республіки: Голова Групи дружби з Україною Петер Остман, голова постійної делегації Фінляндії у ПА НАТО Ілка Канерва, Піа Каума учасниця групи дружби та постійної делегації Фінляндії у ПА ОБСЄ та член парламенту Вілле Рудман.
Під час зустрічі йшлося про політичну ситуації у Фінляндії та Україні. Окрему увагу парламентарі двох країн приділили безпековій ситуації в Україні, зокрема на сході України та в АРК, питанням деокупації та відновлення миру.  
“Ми, члени парламенту України, прагнемо, щоб якомога швидше відновився мир в Україні, і рішуче виступаємо за деокупацію всіх окупованих Росією територій. Україна була б вдячна, якби Фінляндія приєдналася до Міжнародної Кримської платформи. І ми змогли б об'єднати всі зусилля з міжнародними партнерами для деокупації Криму та повернення його до України”, - наголосив співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Фінляндською Республікою Валентин Наливайченко.

Він також відзначив значний внесок Фінляндії у діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та Консультативної місії ЄС з питань реформування цивільного сектору безпеки в Україні (EUAM) на чолі з паном Хартикайненом.
Українські парламентарі висловили вдячність Фінляндії за підтримку діяльності з розмінування в Україні
Також під час онлайн зустрічі депутати обговорили актуальні питання розвитку міжпарламентської взаємодії України і Фінляндії та плани подальшого співробітництва.