Огляд головних тем «Голосу України» від 3 листопада

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
03 листопада 2020, 09:32

Сьогодні у «Голосі України»:

Крізь тернії до зірок

На порядку денному - розв'язання конституційної кризи, боротьба з COVID-19 та бюджет на наступний рік

Партнерські відносини з Німеччиною є пріоритетом для нас

Перший на шляху до систематизації та подальшої дерадянізації законодавства

Перезавантаження: як не нашкодити верховенству права?

Ситуація з поширенням інфекції критична

У США обирають президента

 

Крізь тернії до зірок

Днями свiтова спільнота вiдзначила День заснування Європейського Союзу. ЄС утворився на підставі підписаного 7 лютого 1992 року Маастрихтського договору, який набув чинності 1 листопада 1993-го i заклав основи існування Єдиної Європи в тому вигляді, в якому ми знаємо її сьогодні. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/337796).

На порядку денному - розв'язання конституційної кризи, боротьба з COVID-19 та бюджет на наступний рік

Погоджувальна рада

Наступний сесійний тиждень буде непростим. Таке припущення зробив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков на вчорашній Погоджувальній раді. За його словами, на розгляд виноситиметься багато питань, які є ключовими для поточного життя держави та наступного року. Як от, наприклад, Державний бюджет-2021. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/337801).

Партнерські відносини з Німеччиною є пріоритетом для нас

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час візиту до Німеччини провів зустріч із Президентом Бундестагу Вольфґанґом Шойбле.

У ході розмови глава парламенту підкреслив, що партнерські відносини з Німеччиною є пріоритетним напрямом міжнародної парламентської діяльності та зовнішньої політики України. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/337742).

Перший на шляху до систематизації та подальшої дерадянізації законодавства

У Верховній Раді зареєстровано перший законопроект, яким пропонується скасувати дію деяких нормативно-правових актів радянського періоду, які "засмічують" вітчизняне законодавче поле. Авторами проекту "Про дерадянізацію законодавства України" є Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук (на знімку) та група народних депутатів. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/337743).

Перезавантаження: як не нашкодити верховенству права?

Після підписання за наслідками засідання Ради національної безпеки і оборони Указу "Про вжиття заходів для відновлення нормативно-правового регулювання діяльності антикорупційних органів та довіри до конституційного судочинства" та внесення до Верховної Ради законопроекту "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства" (No 4288) Президент Володимир Зеленський вирішив, як він зазначив, відверто, як між своїми, сказати кілька слів про наш Конституційний Суд, який вирішив протиставити себе державі та суспільству. "Прізвища чортів ви прекрасно знаєте" (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/337794).

Ситуація з поширенням інфекції критична

Щодня збільшується кількість інфікованих, міста Ужгород, Берегове, Ужгородський, Великоберезнянський та Перечинський райони віднесені з 2 листопада до червоної зони епіднебезпеки. А райцентр Перечин уже тиждень "червоний". Та найгірше, що лікарні в Ужгороді заповнені майже на сто відсотків, тому нових хворих просто нікуди класти. І їх протягом останніх кількох днів змушені перевозити до Мукачева і Сваляви, хоча тамтешні лікарні з такими темпами приросту хворих будуть швидко заповнені. Щоб осягнути, яка ситуація склалася, наведемо конкретні приклади: у Центрі легеневих хвороб ліжка поставили вже в коридорі; схожа картина і в Ужгородській міській лікарні. Там уже три відділення перепрофілювали для ковідних хворих. І всі 100 ліжок зайняті. Хворі переважно тяжкі, потребують кисневої терапії. Наразі усі апарати ШВЛ та кисневі концентратори задіяні. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/337795).

У США обирають президента

Сьогодні, 3 листопада, відбудуться президентські вибори у США. Боротьба точитиметься між республіканцем, чинним президентом Дональдом Трампом і демократом, колишнім віце-президентом Джо Байденом. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/337777).

Повний випуск «Голосу України» від 03.11.2020 на сайті http://www.golos.com.ua