Огляд головних тем «Голосу України» від 30 жовтня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
30 жовтня 2020, 10:05

Сьогодні у «Голосі України»:

Ми зацікавлені у багатопартійній підтримці Німеччини

Готуємося до «Сі Бриз-2021»

Глава парламенту обіцяє швидку реакцію на рішення КС

Стартувало навчання в Українській школі законотворчості

"Повідомлення про корупцію більше не приймаються"

 

Ми зацікавлені у багатопартійній підтримці Німеччини

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков у рамках візиту до Федеративної Республіки Німеччина зустрівся із заступником голови парламентської фракції Соціал-демократичної партії Німеччини Габріелою Гайнріх. Під час зустрічі він зауважив, що Україна зацікавлена у багатопартійній підтримці Німеччини для продовження впровадження реформ і реалізації євроінтеграційного курсу. "Реформування сфери правосуддя та протидія корупції є ключовими завданнями для української влади", - зазначив політик. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/337686).

Готуємося до «Сі Бриз-2021»

Завершилася перша конференція з планування концепції україно-американських навчань «Сі Бриз-2021» за участю дев’яти країн. З 1997 року навчання «Сі Бриз» є головним міжнародним заходом з підготовки ВМС ЗС України. Вони стали основою підвищення рівня сумісності національного флоту із силами країн-партнерів, удосконалення підготовки до спільних дій за стандартами НАТО. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/337680).

Глава парламенту обіцяє швидку реакцію на рішення КС

Верховна Рада України та Президент швидко відреагують на ситуацію щодо рішення Конституційного Суду про визнання неконституційними окремих положень Закону "Про запобігання корупції" та кримінальної відповідальності за недостовірне декларування. Про це заявив журналістам Голова Верховної Ради Дмитро Разумков перед початком робочої програми візиту до ФРН, повідомляє "Укрінформ". (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/337687).

Стартувало навчання в Українській школі законотворчості

27 жовтня в Інституті законодавства Верховної Ради розпочався навчальний процес в Українській школі законотворчості.

До учасників установчої сесії в онлайн-режимі звернувся Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук, який розповів про пріоритетні напрями діяльності парламенту, професійну підготовку основних парламентських стейкхолдерів, наголосив на множинності функцій Верховної Ради, визначивши умови, за яких буде забезпечене їх ефективне виконання. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/337688).

"Повідомлення про корупцію більше не приймаються"

27 жовтня Конституційний Суд ухвалив рішення у справі за конституційним поданням 47 народних депутатів щодо відповідності Конституції окремих положень Закону "Про запобігання корупції" та Кримінального кодексу України.

Цим рішенням КСУ скасував кримінальну відповідальність за завідомо недостовірне декларування або умисне неподання декларації, визнав неконституційними низку повноважень Національного агент-ства із запобігання корупції (НАЗК), зокрема, щодо здійснення перевірок декларацій чи винесення приписів щодо порушення антикорупційного законодавства, позбавив агент-ство права мати безпосередній автоматизований доступ до інформаційно- телекомунікаційних і довідкових систем, реєстрів, банків даних, у тому числі тих, що містять інформацію з обмеженим доступом, отримувати заяви фізичних та юридичних осіб про факти корупції. КСУ також вказав, що вплив НАЗК (як органу виконавчої влади) на суди (як органи судової влади) є неконституційним. Крім того, цим рішенням закрито вільний доступ до реєстру декларацій. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/337685).

Повний випуск «Голосу України» від 30.10.2020 на сайті http://www.golos.com.ua