У Комітеті з питань екологічної політики та природокористування розпочалося обговорення законопроєкту "Про управління відходами"

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
27 жовтня 2020, 12:38

Сьогодні, 27 жовтня, у Комітеті з питань екологічної політики та природокористування розпочалося обговорення законопроєкту "Про управління відходами" (№2207-1-д), який готується до другого читання.

Ціль законопроєкту – вдосконалення системи управління відходами, визначення правових, організаційних, економічних засад та механізмів контролю для забезпечення всебічного захисту здоров’я людей та довкілля шляхом впровадження заходів для запобігання або зменшення утворення відходів, зниження негативних наслідків від управління відходами, сприяння підготовці їх  до повторного використання і відновленню як вторинної сировини та енергетичних ресурсів.

Основні завдання проєкту: забезпечення законодавчого та нормативно-правового регулювання відносин у сфері управління відходами з урахуванням вимог відповідних європейських директив; покращення стану навколишнього природного середовища та вирішення екологічних проблеми у сфері управління відходами та досягнення цілей сталого розвитку; створення відповідної інфраструктури об’єктів управління відходами; залучення інвестиції для регіонального та місцевого розвитку.

Обговорення проєкту Закону відбуватиметься у рамках роботи підкомітету з питань державної політики у сфері поводження з відходами.

З 27 жовтня по 26 листопада плануються ряд засідань, на яких будуть обговорюватися пропозиції народних депутатів до тексту проєкту Закону (усього було подано 1563 пропозиції).

До участі в обговоренні пропозицій запрошені: народні депутати України, представники органів виконавчої влади, експерти українських та міжнародних організацій та асоціацій, представники бізнес асоціацій, асоціацій в сфері управління відходами, ОСББ, ОМС тощо.

Також пропонується долучитися представникам національних антикорупційних органів, Комітету Верховної Ради з питань запобігання корупції та засобів масової інформації.

Матеріали до засідань розміщено за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/179pXjMbtW3sw4MnxAt2zGqMqar_ZwLCU?usp=sharing