Звернення Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова з нагоди 75-ї річниці створення ООН

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
24 жовтня 2020, 07:00

75 років тому було створено Організацію Об’єднаних Націй – організацію, яка підтримує та зміцнює мир і міжнародну безпеку в усьому світі, докладає зусиль для розвитку співробітництва між державами. Україна по праву пишається статусом держави-співзасновниці Організації.

Незалежність України дозволила посилити співпрацю з ООН, а завдяки активній та принциповій позиції сьогодні наша держава  користується заслуженим авторитетом в Організації. 

Підтримка міжнародного миру та безпеки, попередження та усунення загроз і припинення актів агресії й сьогодні залишаються ключовими цілями для ООН. Україна бере активну участь у їх досягненні та робить свій внесок у розвиток дружніх відносин між націями та розв’язання міжнародних проблем економічного, соціального, культурного і гуманітарного характеру. 

Україна й надалі вважає взаємодію з Організацію Об’єднаних Націй одним із пріоритетів у зовнішній політиці. Переконаний, що кожен із нас робитиме все залежне, аби наша держава продовжувала зміцнювати свій авторитет на міжнародній арені. А забезпечення прав людини, непорушність кордонів та територіальної цілісності залишаться ціннісними орієнтирами для всіх держав-членів.