Огляд головних тем «Голосу України» від 23 жовтня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
23 жовтня 2020, 09:59

Сьогодні у «Голосі України»:

Корпоратизація "Укроборонпрому" вимагає єдиного правового знаменника

Угода про асоціацію з ЄС залишається дорожньою картою для впровадження амбітної програми реформ

Лідери Євросоюзу проведуть екстрений саміт

У НАТО обіцяють врахувати інтереси Києва та Тбілісі

Друга хвиля коронавірусу: маска, дистанція, антисептик

Засідання уряду відбуватимуться в онлайн-режимі

Опубліковано текст Закону України «Про розвідку»

 

Корпоратизація "Укроборонпрому" вимагає єдиного правового знаменника

Ідея корпоратизації підприємств оборонно-промислового комплексу не нова. Вона закріплена в низці законодавчих документів і вже зо п'ять років регулярно обговорюється на рівні влади та в експертному середовищі. Існують різні бачення і концепції такого перетворення.

Нарешті створено державний орган, який формує політику у сфері ОПК, - це Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості. Воно ж відповідає за реформування ДК "Укроборонпром". (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/337349).

Угода про асоціацію з ЄС залишається дорожньою картою для впровадження амбітної програми реформ

Від ефективного виконання Угоди про асоціацію залежать перспективи подальшого поглиблення відносин України з Європейським Союзом. На цьому наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук під час установчого засідання Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/337351).

Лідери Євросоюзу проведуть екстрений саміт

Президент Європейської ради Шарль Мішель збирає лідерів країн—членів Європейського Союзу на відеоконференцію щодо COVID-19. Вона має відбутися за тиждень, 29 жовтня. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/337346).

У НАТО обіцяють врахувати інтереси Києва та Тбілісі

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що в його доповіді про майбутнє альянсу до 2030 буде відображено інтереси країн-партнерів, зокрема, України та Грузії. Про це він заявив днями в Брюсселі під час віртуальної прес-конференції, яка відбулася напередодні засідання міністрів оборони альянсу, інформує "Інтерфакс-Україна". "Грузія та Україна - партнери, яких ми високо цінуємо. Вони важливі для НАТО з багатьох причин: вони беруть участь у місіях та операціях НАТО, а також мають стратегічну важливість у регіоні Чорного моря. Тому тісно працювати з ними, обговорювати та слухати таких партнерів, як Україна чи Грузія - важлива частина всього процесу переосмислення НАТО- 2030", - наголосив Є. Столтенберг. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/337358).

Друга хвиля коронавірусу: маска, дистанція, антисептик

Коронавірус - не вигадка і не іграшка, це серйозна загроза! Саме тому Верховна Рада абсолютною більшістю голосів ухвалила постанову про необхідність негайного створення Національного штабу протидії коронавірусу, який має очолити Президент. Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

"Ще на початку пандемії пропонували відкинути політичні чвари та об'єднатися всім фракціям, всім інституціям заради стримування ковіду", - зазначила Олена Кондратюк. Тому, на її переконання, треба терміново вжити комплекс заходів для того, щоб стримати рекордні темпи поширення коронавірусу і не допустити повного локдауну України. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/337357).

Засідання уряду відбуватимуться в онлайн-режимі

"З наступного тижня і урядові наради, і засідання уряду ми повністю переведемо в онлайн. Така вимога часу, і ми з вами також працюватимемо онлайн. Коронавірус змінює наші життя, і уряд також має демонструвати власним прикладом, що дистанційна робота є вимогою часу", - повідомив на останньому засіданні Кабінету Міністрів глава уряду Денис Шмигаль. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/337359).

Опубліковано текст Закону України «Про розвідку»

Закон України No 912-IX.

Цей Закон визначає правові та організаційні засади функціонування розвідки, правовий статус і соціальні гарантії співробітників розвідувальних органів України та осіб, залучених до виконання розвідувальних завдань, а також порядок здійснення контролю за розвідкою. (читайте у «Голосі України» на 12-18 стор. >>> article/337359).

Повний випуск «Голосу України» від 23.10.2020 на сайті http://www.golos.com.ua