Огляд головних тем «Голосу України» від 16 жовтня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
16 жовтня 2020, 09:52

Сьогодні у «Голосі України»:

Найголовніше для будь-якої держави - життя людей

Привітання з Днем захисника України

Адаптивний карантин продовжено до кінця року

Приходь і вирішуй!

Розслідують факти корупції в органах архітектурно-будівельного контролю та нагляду

Ліцеїстам провели онлайн-урок та екскурсію знаковими місцями парламенту

 

Найголовніше для будь-якої держави - життя людей

У День захисника України на площі Конституції перед будівлею парламенту Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вручив сертифікати 54 кращим курсантам і слухачам військових вищих навчальних закладів на призначення стипендій на 2020-2021 навчальний рік (на знімку).

Відкриваючи урочистий захід, глава парламенту зауважив, що цей день став для всіх і святковим, і днем скорботи, оскільки багато українців віддали життя за те, щоб його відзначали в мирному Києві - у державі, в якій триває війна. "Найголовніше для будь-якої держави, для будь-якого суспільства та для будь-якого офіцера - життя людей. З 1 січня 2020 року в книгу пам'яті додалося ще 46 осіб, які віддали свої життя на Донбасі за нашу країну. Це треба пам'ятати, шанувати, та зробити так, щоб записів у цій книзі було якомога менше. А завдання-максимум - щоб там були лише пусті аркуші", - наголосив Дмитро Разумков. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/337048).

Привітання з Днем захисника України

Шановні захисники!

Військовослужбовці, добровольці, волонтери, медики, ви всі — герої сьогодення! Незважаючи на будь-які труднощі, ви продовжуєте стояти на захисті нашої держави. Завдяки вам ми можемо творити завтра та розвивати країну для наших дітей, їх щасливого та головне — мирного майбутнього. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/337041).

Адаптивний карантин продовжено до кінця року

Кабінет Міністрів продовжив дію адаптивного карантину до кінця 2020 року. "Світ продовжує бити рекорди захворюваності та посилювати карантинні заходи. В Україні ми також діємо відповідно до епідемічної ситуації", - зазначив під час позачергового засідання уряду Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, зауваживши, що адаптивний карантин - це найбільш дієвий механізм для стримування коронавірусної інфекції. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/337050).

Приходь і вирішуй!

У день проведення місцевих виборів 25 жовтня українцям буде поставлено п’ять суспільно важливих запитань.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський. Перше питання, анонсував глава держави у своєму відеозверненні, стосуватиметься необхідності запровадження довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах. «Чи потрібно запровадити довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах?» — озвучив Президент перше запитання. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/337051).

Розслідують факти корупції в органах архітектурно-будівельного контролю та нагляду

Днями відбулося четверте засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів корупції в органах архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Члени ТСК ухвалили рішення про залучення до роботи Тимчасової слідчої комісії 11 фахівців і експертів. Також народні депутати розглянули питання організації роботи ТСК із засобами масової інформації та громадськими організаціями. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/337062).

Ліцеїстам провели онлайн-урок та екскурсію знаковими місцями парламенту

В Освітньому центрі Верховної Ради напередодні Дня захисника України відбувся онлайн-урок для ліцеїстів Київського військового ліцею імені Івана Богуна на тему: «Законодавча діяльність парламенту у захисті суверенітету України».

Від імені керівництва парламенту військовослужбовців і майбутніх захисників привітала заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк. Вона побажала ліцеїстам успіхів у подальшому навчанні. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/337064).

Повний випуск «Голосу України» від 16.10.2020 на сайті http://www.golos.com.ua