Комітет з питань аграрної та земельної політики рекомендує прийняти у другому читанні та в цілому законопроєкт про внесення змін до Земельного кодексу та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
08 жовтня 2020, 15:15

 Відповідне рішення ухвалено на засіданні Комітету з питань аграрної та земельної політики, що відбулося 7 жовтня у режимі відеоконференції.

Під час засідання народні депутати розглянули проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо дерегуляції землеустрою та оцінки земель», № 2194, розроблений з метою удосконалення процедур складання документації із землеустрою. Проєкт спрямований на усунення надмірного державного втручання у здійснення землеустрою та оцінки земель в Україні, що стане не лише важливим кроком на шляху поліпшення інвестиційного клімату, а й спростить умови доступу до земельних ресурсів для громадян та підприємців, пожвавить ринок відповідних проектно-вишукувальних послуг.

Як очікується, ухвалення законопроєкту дасть змогу суттєво скоротити корупцію у сфері земельних відносин, збільшити матеріальну базу місцевого самоврядування. За результатами розгляду було ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді України проєкт Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин прийняти у другому читанні та в цілому як Закон в редакції Комітету, підтримавши поправки від Комітету (відповідно до пункту 4 частини першої статті 15 Закону України "Про комітети Верховної Ради України") та з подальшим техніко-юридичним доопрацюванням.

Учасники засідання також розглянули підготовлений до другого читання проєкт Закону про ветеринарну медицину та благополуччя тварин, № 3318.

Проєкт розроблено з метою системного та комплексного регулювання суспільних відносин щодо захисту здоров’я та забезпечення благополуччя тварин, ветеринарної практики, виробництва, обігу та застосування ветеринарних препаратів з урахуванням міжнародних зобов’язань України, зокрема в рамках Угоди про асоціацію з ЄС. 

Законопроєктом пропонується комплексно врегулювати ключові питання, які стосуються: захисту здоров’я та забезпечення благополуччя тварин; здійснення карантинних заходів; ветеринарної практики; виробництва, обігу і застосування ветеринарних препаратів; організації державного управління, освіти та науки у сфері ветеринарної медицини.

Прийняття рішення стосовно проєкту Закону про ветеринарну медицину та благополуччя тварин перенесено на наступне засідання Комітету.