Зміни до постанови про вибори можуть поставити під сумнів всю виборчу кампанію, - Дмитро Разумков

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
29 вересня 2020, 12:20

 

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков в ефірі телеканалу ICTV повідомив, що  питання  щодо внесення змін до постанови про місцеві вибори, які б передбачали їх проведення на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, на порядку денному найближчого пленарного тижня не стоїть.

Голова Парламенту нагадав, що місцеві вибори в Україні оголошуються не пізніше, ніж за 90 днів до їх проведення. «Зміни в уже ухваленій постанові можуть поставити під сумнів всю виборчу кампанію», - наголосив політик.

Дмитро Разумков також запевнив, що Верховна Рада зробить усе можливе для того, аби місцеві вибори в Україні пройшли безпечно у ситуації   пандемії COVID-19.

Також Голова Парламенту зазначив, що до місцевих виборів 25 жовтня Верховна Рада не встигне прийняти зміни до законодавства задля уникнення так званих «клонів» у виборчих списках.

«Відповідний законопроект ще навіть не подано до Парламенту. За процедурою після реєстрації є ще 14 днів на подання альтернативних проектів. А через два тижні всі вже будуть займатися безпосередньо виборчим процесом – ми для цього ухвалили зміни до календарного плану», - сказав він.

Водночас Дмитро Разумков зауважив, що до наступних виборів такі зміни можливо було б передбачити.