У державі мають бути однакові правила для всіх, - Дмитро Разумков

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
28 вересня 2020, 23:06


Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков в інтерв’ю інтернет-виданню «Обозреватель» заявив, що правила повинні існувати для всіх, і це правила держави.

Коментуючи скандал щодо одного із народних депутатів України, якого підозрюють у корупційних діях, а також вплив таких явищ на владу та  керівництво Парламенту, Дмитро Разумков підкреслив, що кожен має відповідати за свої дії.

За словами Голови Верховної Ради, його особиста позиція, так само, як і позиція більшості народних депутатів, полягає в тому, що якщо людина винна, вона повинна понести покарання. «Якщо людина винна, її ніхто не буде захищати і говорити на біле - «чорне», а на чорне - «біле». І втручатися в процес ні я, ні мої колеги не будуть. Вибачте за сленг, «відмазувати» когось ні я, ні, впевнений, мої колеги не будуть, - сказав він і додав: - А якщо будуть, то вони в деякій мірі стають співучасниками».

Стосовно своєї власної позиції як громадянина щодо зазначеного скандалу Дмитро Разумков заявив, що «рішення щодо винуватості в демократичній Україні буде приймати виключно суд». «Голова Верховної Ради України не може підміняти собою суд так само, як і забирати на себе відповідальність, особливо коли це персональна відповідальність інших», - зауважив Голова Парламенту.

Натомість Дмитро Разумков підкреслив, що у разі виявлення фактажу корупційних діянь по будь-кому, його позиція не зміниться. «Або одні правила для всіх, і це правила держави, або це не команда. А інтереси команди мають відповідати інтересам України», - підкреслив він.

У цьому контексті Голова Верховної Ради також акцентував увагу на особливій ролі експертів і журналістів у висвітленні подій: «Ні експерт, ні журналіст не можуть бути в опозиції до влади – вони повинні бути над процесом і залишатися об’єктивними. За це їх будуть цінувати».