Руслан Стефанчук: Нам надзвичайно необхідно максимально сконцентруватися та провести ці відведені пленарні тижні з максимальною ефективністю (відео)

Секретаріат Першого заступника Голови Верховної Ради України
28 вересня 2020, 13:50

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) висловив щирі співчуття сім'ям і близьким загиблих в авіакатастрофі АН-26.

За його словами, «це справжнє горе, яке прийшло в нашу велику українську родину».  Перший віцеспікер Парламенту України закликав докласти максимум зусиль для з’ясування обставин трагедії та підтримки родин загиблих, надання їм необхідної допомоги від держави.

 Крім того, Руслан Стефанчук анонсував початок підготовки Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2021 рік.

 «Я поспілкувався з Офісом Президента України та Кабінетом Міністрів України з тим, щоби ми максимально активізували ці питання та вийшли на так звану “золоту 250-тку законопроектів”, які повинні складати основу нашої діяльності у 2021 році», зазначив Перший віцеспікер Парламенту України.

 Крім того, з огляду на кількість захворювань на COVID-19 в Україні, зокрема — у Верховній Раді України, Руслан Стефанчук запропонував переглянути проєкт закону «Про підстави та порядок проведення пленарних засідань Верховної Ради України та засідань комітетів Верховної Ради України в режимі відеоконференції на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню й поширенню короновірусної хвороби (COVID-19)» (реєстр. №3250), який так і залишився нерозглянутим.

«Єдина мета, яка покладається на цей законопроект, це не втратити в такій критичній ситуації можливість діяльності єдиного законодавчого органу України. Тому давайте переглянемо цей законопроект із точки зору не якихось політичних прагнень, а з державницького підходу… Я вважаю, що такий важливий запобіжник повинен існувати у Верховній Раді України», зазначив Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Руслан Стефанчук розповів, що протягом тижня розглядатимуться такі надзвичайно важливі для європейської інтеграції законопроєкти: 

— «Про внутрішній водний транспорт» (реєстр. № 1182–1-д);

— «Про електронні комунікації» (реєстр. № 3014);

— «Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові» (реєстр. № 3648).

Політик висловив сподівання на плідну співпрацю народних депутатів України з метою забезпечення відповідності зазначених законопроєктів європейським стандартам законотворення та врахування національних традицій і реалій. 

Руслан Стефанчук наголосив на необхідності визначитися зі станом готовності законопроєкту «Про Бюро економічної безпеки України», а також проєкту закону «Про народовладдя через всеукраїнський референдум».

«Нам надзвичайно необхідно максимально сконцентруватися та провести ці відведені пленарні тижні з максимальною ефективністю», — зазначив він. 

Перший заступник Голови Верховної Ради України також попросив звернути увагу на низку законопроєктів, які пов’язані з вимогами SaveФОП, щоб «у такий складний для України період ми могли забезпечити справедливий баланс між інтересами фізичних осіб-підприємців і споживачів їхніх послуг».