Огляд головних тем «Голосу України» від 25 вересня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
25 вересня 2020, 09:39

Сьогодні у «Голосі України»:

Активна фаза стратегічних командно-штабних навчань "Об'єднані зусилля-2020"

В Офісі Президента, як і в парламенті, вважають, що провести чесні вибори на тимчасово окупованих територіях неможливо

Парк "Софіївка" заслуговує на внесення до списку ЮНЕСКО

Президент закликав реформувати ООН та створити майданчик з деокупації Криму

Легітимність Олександра Лукашенка не визнають

У Польщі заявили про винайдення ліків від COVID-19

 

Активна фаза стратегічних командно-штабних навчань "Об'єднані зусилля-2020"

Це перші навчання такого рівня, які Україна проводить у статусі члена Програми розширених можливостей НАТО, і черговий крок до взаємосумісності українського війська з арміями країн-членів Альянсу.

Одне з головних завдань навчань - демонстрація готовності України дати відсіч збройній агресії самостійно та з використанням механізмів міжнародної підтримки, а також здатності протистояти іншим загрозам. Навчання також сприятимуть визначенню подальших напрямів розвитку системи управління ЗСУ. (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/336261).

В Офісі Президента, як і в парламенті, вважають, що провести чесні вибори на тимчасово окупованих територіях неможливо

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков зазначив, що нині немає можливості організувати виборчий процес на тимчасово окупованих територіях.

"Ми не можемо провести вибори зараз, оскільки це сукупність багатьох аспектів: і вільний доступ, і свобода слова, і можливість обирати та бути обраним, і можливість агітувати. Вибори - завжди демократичний процес, а не призначення тих чи інших людей на виборні посади", - сказав він під час інтерв'ю телеканалу "Прямий". (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/336268).

Парк "Софіївка" заслуговує на внесення до списку ЮНЕСКО

Комітет з питань екологічної політики та природокористування розглянув проект постанови щодо включення парку "Софіївка" до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Комітет з питань екологічної політики та природокористування розглянув проект постанови "Про Звернення Верховної Ради до Кабінету Міністрів щодо здійснення заходів, спрямованих на включення Національного дендрологічного парку "Софіївка" Національної академії наук України до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та його розвитку" (No 4047). (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/336269).

Президент закликав реформувати ООН та створити майданчик з деокупації Криму

Президент України Володимир Зеленський виступив на загальних дебатах 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. З огляду на пандемію корона вірусу виступ відбувся у форматі онлайн.

Відзначивши вагому роль Організації Об'єднаних Націй протягом останніх 75 років, В. Зеленський водночас зауважив, що на часі реформи. "Я кажу про це як глава держави, у якої у 21-му столітті Російська Федерація анексувала півострів Крим. Держави, яка сьомий рік стримує її військову агресію на Донбасі", - наголосив Президент України. (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/336228).

Легітимність Олександра Лукашенка не визнають

Україна не визнає Олександра Лукашенка президентом Республіки Білорусь.

«Україна ніколи жодним чином не втручалася у внутрішні справи Білорусі і завжди підтримуватиме білоруський народ. З огляду на хід виборчої кампанії у Білорусі та подальші події, сьогоднішня «інавгурація» О. Лукашенка не означає його визнання легітимним главою Білоруської держави», — написав у Твіттері міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/336241).

У Польщі заявили про винайдення ліків від COVID-19

У польській компанії «Біомед» переконані, що винайшли перші в світі ліки від COVID-19. Про це на спеціально скликаній прес-конференції оголосило правління АТ «Біомед Люблін» (Biomed Lublin S.A.) спільно з представниками Сенату Республіки Польща.

Голова правління Марцін Піруг повідомив, що 23 вересня завершився етап виробництва понад трьох тисяч ампул імуноглобуліну «анти-SARS-CoV-2», які після завершення необхідних перевірок будуть передані для клінічних досліджень. Ці дослідження проводитимуть у лікувальних закладах Варшави, Любліна, Битома й Білостока. Загалом ліки планують випробувати на 400 пацієнтах. Їх даватимуть хворим на відповідному етапі прояву клінічних ознак COVID-19 — так, щоб можна було довести, що застосування препарату спричиняє їх зникнення. (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/336240).

 

Повний випуск «Голосу України» від 25.09.2020 на сайті http://www.golos.com.ua