Тимчасова спеціальна комісія з питань захисту прав інвесторів завершила розгляд двох звернень представників бізнесу

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
18 вересня 2020, 13:50

Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів успішно завершила розгляд двох звернень представників бізнесу - ТОВ «Еконія» (виробник дитячого харчування «Малятко») та Миколаївського суднобудівного заводу «Океан».

Про це під час засідання ТСК з питань захисту прав інвесторів, яке відбулось 17 вересня, повідомила голова Спецкомісії Галина Янченко.

Вона зауважила, що в обох цих кейсах вже є реакція органів державної влади на звернення ТСК.

Голова Спецкомісії нагадала, що виробник дитячого харчування «Малятко» звернувся на адресу ТСК через обшуки, проведені Нацполіцією 9 липня «у «найкращих» традиціях маски-шоу за кримінальними провадженнями минулих років».

«Сьогоднішнє засідання ТСК з питань захисту прав інвесторів - це про перші перемоги та перші результати. У серпні ми заслухали звернення ТОВ «Еконія», пізніше відбулася зустріч в офісі Генерального прокурора за участі членів ТСК. Сьогодні вже маємо підписане рішення Офісу генпрокурора про визнання слідчих дій Нацполіції у справі компанії «Еконія» сумнівними. Змінений і орган досудового розслідування – замість Національної поліції ним буде ДБР. В ТОВ «Еконія» впевнені, що тепер, нарешті, провадження, зможуть розглянути неупереджено та справедливо», - сказала Галина Янченко і наголосила, що Спецкомісія продовжить спостерігати за подальшою долею ТОВ «Еконія» і перебігом розслідування кримінальних проваджень ДБР.

Крім того, під час засідання ТСК затвердила звіт тимчасової робочої групи при ТСК щодо заводу «Океан».

«Щодо цього підприємства роботу ТСК, вважаю, можна визнати завершеною. Миколаївський суднобудівний завод «Океан» звертався на адресу ТСК через безпідставний, на їх думку, арешт активів Печерським судом. Наразі арешт скасований. Наприкінці серпня ми разом з Андрієм Ніколаєнком відвідали це підприємство. Приємно бачити, що завод працює в штатному режимі, нарощує виробництво та поступово починає відновлювати втрачені контракти», - сказала голова ТСК з питань захисту прав інвесторів.

Галина Янченко також підкреслила, що ТСК продовжить свою роботу задля того, щоб історій втручання органів державної влади в діяльність бізнесу ставало дедалі менше, а успішних підприємств в Україні – більше.