Необхідно активізувати співробітництво між Україною та Болгарією в економічній та гуманітарній сферах, - Дмитро Разумков

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
18 вересня 2020, 13:57

  

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков провів зустріч із Віце-прем’єр-міністром з питань судової реформи, Міністром закордонних справ Республіки Болгарія  Єкатериною Захарієвою. Під час заходу сторони обговорили питання щодо поглиблення українсько-болгарського співробітництва в економічній та гуманітарній сферах.

Голова Парламенту висловився за необхідність активізації співробітництва на рівні парламентів обох країн. «Пандемія коронавірусу внесла свої корективи, але сподіваюся, що взаємодію на рівні керівників парламентів та парламентських груп дружби буде відновлено найближчим часом, і незабаром ми зможемо повернутися до звичного режиму», - зазначив він.

Голова Верховної Ради відзначив важливість спільної роботи на міжнародній арені. «Українська делегація високо оцінює роль Болгарії на майданчиках Ради Європи, - сказав він і підкреслив: - Спільна позиція допоможе відстояти важливі принципи й спільні інтереси як у Європі, так і у світі».

Дмитро Разумков також наголосив на важливості продовження санкційного тиску з боку Болгарії по відношенню до країни-агресора, а також підтримки України у боротьбі за відновлення територіальної цілісності та її русі в європейському напрямку.

За словами Голови Парламенту, зважаючи на значні зміни режиму економічної співпраці, пов’язані з боротьбою з COVID-19, держави більше концентруються на розвитку національних економік. Водночас Дмитро Разумков закликав продовжити спільні інвестиційні проекти, які підуть на користь обом країнам.

Свою чергою Єкатерина Захарієва підкреслила незмінну позицію Болгарії  щодо збереження територіальної цілісності України та підтримки євроінтеграційних прагнень нашої держави. Вона також подякувала Українському Парламенту за те, що під час проведення адміністративної реформи було не лише збережено Болградський район, а й розширено його межі.

У зустрічі також взяли участь члени групи дружби з Болгарією: Тетяна Плачкова, Олександр Мережко та Олександр Копиленко.