Відбулося перше засідання ТСК Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
18 вересня 2020, 09:48

 

На першому установчому засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, що відбулося 17 вересня,  народні депутати ухвалили рішення запросити представників правоохоронних органів на наступне засідання.

Також члени ТСК вирішили низку організаційних питань щодо роботи Комісії та її інформаційного забезпечення. Зокрема, народні депутати обрали секретарем ТСК народного депутата Івана Юнакова. Крім того, сформовано чотири робочі групи за напрямами діяльності ТСК: робота з громадськими організаціями, ЗМІ, іноземними посольствами в Україні, представниками містобудівної діяльності (керівником обрано народного депутата Івана Юнакова); робота з правоохоронними органами  (очолив народний депутат Максим Павлюк); робота з органами державної влади та місцевого самоврядування (керівник - народний депутат Володимир Ватрус) та розробка змін до законодавства, яку очолить народний депутат Андрій Стріхарський.

«ТСК працюватиме за принципом максимальної відкритості та публічності. Ми звернемося до правоохоронних органів, зокрема, НАБУ, Офісу Генерального прокурора, САП, МВС з проханням делегувати їхніх представників до роботи з Комісією», - зазначив Голова ТСК Андрій Пузійчук.

Також Голова Комісії поінформував, що незабаром буде оприлюднена електронна пошта, на яку громадяни можуть повідомляти про відомі їм випадки корупції в ДАБІ, а також створено сторінку ТСК у  Facebook для висвітлення роботи ТСК і комунікації.

Нагадаємо, 15 вересня 2020 року Верховна Рада утворила Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду. До її складу увійшли 14 народних депутатів. Очолив ТСК Андрій Пузійчук, а його заступником став Ярослав Юрчишин.

Основними завданнями Тимчасової слідчої комісії парламенту є розслідування фактів корупції у сфері видачі дозвільної документації на будівництво за зверненнями суб’єктів господарювання і оприлюдненими в засобах масової інформації; розслідування фактів зловживань і/або неналежного виконання своїх обов’язків посадовцями органів державного архітектурно-будівельного контролю і нагляду.

Наступне засідання ТСК заплановане на 1 жовтня 2020 року. Надалі засідання Комісії  проводитимуться кожного четверга на пленарних тижнях.