Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування затвердив звіт про свою роботу за період третьої сесії

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
11 вересня 2020, 14:33

 

На засіданні Комітету, що відбулося 2 вересня, члени Комітету одноголосно затвердили Звіт Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за третю сесію Верховної Ради України дев’ятого скликання (лютий - липень 2020 року).

Правовою підставою розробки та розгляду парламентськими комітетами їхніх сесійних звітів є пункт 9 частини першої статті 13 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», який серед переліку організаційних функцій парламентських комітетів передбачає підготовку письмових звітів про підсумки своєї діяльності та частина друга статті 53 цього Закону, яка вказує, що наприкінці кожної сесії Верховної Ради України комітет розглядає питання про виконання плану роботи комітету та іншу діяльність у період цієї сесії і затверджує шляхом прийняття рішення письмовий звіт про підсумки своєї роботи.

Комітетом було проведено 19 засідань (10 планових та 9 позапланових, в тому числі 3 в режимі відеоконференції), на яких розглянуто 123 питання: законопроектної (39), організаційної (75) та контрольної функцій (9).

На цих засіданнях було розглянуто, підготовлено та подано для розгляду на пленарних засіданнях Парламенту 36 проектів актів Верховної Ради України (зокрема 12проектів постанов стосовно реалізації її установчих повноважень).

За час роботи третьої сесії Верховною Радою України було прийнято 3 закони України:

«Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад» (№562-IX від 16.04.2020);

«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення виборчого законодавства» (№805-IX від16.07.2020).

Проект Закону України про внесення змін до Закону України  «Про державну службу» щодо кандидатського резерву (реєстр. №3491 від 18.05.2020) також було прийнято в цілому як закон Верховною Радою України 3 липня 2020 року, однак Президент України 27 липня 2020 року повернув прийнятий закон разом зі своїми пропозиціями до Верховної Ради України для його повторного розгляду.

На виконання установчих  повноважень Верховної Ради України Комітет забезпечив підготовку прийняття 7 постанов Верховної Ради України з питань: захисту прав інвесторів у житлову нерухомість, формування Кабінету Міністрів України, кардинального оновлення територіального устрою держави на районному рівні та проведення в Україні чергових місцевих виборів.

 

Зі змістом даного документу можна ознайомитися за посиланням: http://komsamovr.rada.gov.ua/uploads/documents/41997.pdf