Литовські компанії мають інтерес до інвестування в економіку нашої держави, і Україна готова до розширення такого співробітництва, - Дмитро Разумков

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
10 вересня 2020, 16:47

 

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков у рамках офіційного візиту до Литовської Республіки зустрівся із Прем'єр-міністром Литви Саулюсом Сквернялісом. Голова Парламенту подякував за підтримку України на міжнародній арені та допомогу Литви у боротьбі з коронавірусом. 

Сторони обговорили низку важливих питань, зокрема, щодо європейської та євроатлантичної інтеграції України. За словами Дмитра Разумкова, обидва напрями залишаються пріоритетами зовнішньої політики та політики безпеки нашої держави. Він також наголосив, що Україна готова до здійснення реформ, необхідних для європейської інтеграції. 

“Ми вдячні за рішення Литви прийняти Четверту Міжнародну Конференцію з питань реформ в Україні. Враховуючи негативний вплив пандемії, відновлення економіки має стати головним пріоритетом Конференції”, - зауважив Дмитро Разумков.

Під час зустрічі Голова Парламенту України звернув увагу на перспективи розширення торговельно-економічних та інвестиційних можливостей держав. 

“Важливо, що литовські компанії мають інтерес до інвестування в економіку України. Багато з цих компаній вже активно працюють на нашому ринку, що свідчить про наявність значних перспектив для розвитку двостороннього економічного співробітництва наших держав. І Україна завжди готова до розширення співпраці”, - зауважив Голова Верховної Ради України.

Окремо Дмитро Разумков подякував пану Саулюсу Сквернялісу за активну допомогу  Литви у лікуванні та реабілітації українських військовослужбовців, які постраждали внаслідок бойових дій на Сході України, а також у відбудові зруйнованої інфраструктури цього регіону.