У «Відомостях Верховної Ради України» опубліковано Закон «Про національну інфраструктуру геопросторових даних»

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
12 вересня 2020, 09:15

У черговому номері збірника нормативно-правових актів парламентського видавництва «Відомості Верховної Ради України» №37 від 11 вересня 2020 року опубліковано Закон «Про національну інфраструктуру геопросторових даних», прийнятий під час третьої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання.

Закон визначає правові та організаційні засади створення, функціонування та розвитку національної інфраструктури геопросторових даних, спрямованої на забезпечення ефективного прийняття органами державної влади та органами місцевого самоврядування управлінських рішень, задоволення потреб суспільства в усіх видах географічної інформації, інтегрування у глобальну та європейську інфраструктури геопросторових даних.

Дія Закону поширюється на відносини, що виникають у зв’язку із створенням, функціонуванням та розвитком системи геопросторових даних, метаданих, геопорталів, геоінформаційних систем.

Документом визначаються принципи створення та функціонування національної інфраструктури геопросторових даних, її правове регулювання та повноваження суб’єктів у цій сфері.

Введення в дію Закону відбудеться 1 січня 2021 року.

Також опубліковані Постанову Верховної Ради України «Про направлення депутатського запиту групи народних депутатів України Президенту України». Запит стосується повернення на Батьківщину українських жінок та їхніх неповнолітніх дітей із Сирійської Арабської Республіки.

Довідково: Бюлетень «Відомості Верховної Ради України» видається відповідно до вимог статті 22 Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», статті 139 Регламенту Верховної Ради України, Указу Президента України «Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності».