Офіс Генерального прокурора розглянув звернення ТСК щодо ситуації з виробником дитячого харчування

31 серпня 2020, 15:14

В Офісі Генерального прокурора відбулась тристороння зустріч, в якій взяли участь Генеральний прокурор Ірина Венедіктора, Галина Янченко як представник ТСК з питань захисту прав інвесторів та засновниця та керівник компанії ТОВ «Еконія», більш відомої як виробник дитячого харчування "Малятко" Ірина Вагараш та її адвокати.


Про відповідну зустріч повідомляється на сайті Офісу Генерального прокурора.

Як зазначила за результатами зустрічі голова ТСК з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко, існують суттєві зрушення по зверненню ТСК з приводу ситуації з виробником ТОВ «Еконія» на адресу Офісу Генерального прокурора.

«Стисло про результати зустрічі. Підслідність кримінального провадження, яке відносно засновниці ТОВ «Еконія» Ірини Варагаш Національна поліція безрезультатно розслідує вже 12 років, буде змінена. Друге, буде проведений одночасний допит Ірини Вагараш та осіб, які звинувачують її у викраденні людини. З врахуванням того, що з потерпілим в даному кримінальному провадженні, як стверджує засновниця ТОВ «Еконія», вона не знайома, думаю, такий одночасний допит допоможе зняти багато висунутих звинувачень», - повідомила Галина Янченко.

Також вона зазначила, що підприємству повернуть комп’ютерну техніку, конфісковану Нацполіцією.

«Техніку, конфісковану в ході «драконівських» обшуків 9 липня, у будь-який зручний час повернуть підприємству. Самі ж представники ТОВ «Еконія» мають намір продовжувати доводити в суді неправомірність її вилучення, в чому особисто я повністю їх підтримую. Сподіваюсь, що завдяки спільній та ефективній роботі Офісу Генерального прокурора, ТСК з питань захисту прав інвесторів, вдасться якнайшвидше завершити цей «кошмар» для ТМ «Малятко» тривалістю 12 років. Практика, коли правоохоронні органи тиснуть на бізнес має остаточно піти у минуле, для цього докладемо всіх зусиль і в рамках роботи Спецкомісії, і в рамках парламентської діяльності», - наголосила голова ТСК з питань захисту прав інвесторів.


Нагадаємо, парламентська Спецкомісія заслуховувала звернення ТОВ «Еконія» під час засідання 3 серпня 2020 року.