Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив четверту сесію Верховної Ради України ІХ скликання

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
01 вересня 2020, 13:54

 

Виступаючи з трибуни під час відкриття четвертої сесії Верховної Ради України ІХ скликання, Голова Верховної Ради побажав, щоб вона стала об’єднавчою  навколо  ціннісних речей і довела, що Парламент і надалі працюватиме на користь Україні. «Щоб ми могли довести і собі, і українському народу, що в державі є сильні, потужні, надійні інституції, головною з яких, згідно Конституції, є Верховна Рада України, -  наголосив Дмитро Разумков і додав. – Упевнений, що щоденною роботою, плідною працею у комітетах і в сесійній залі ми зможемо довести, і не лише Україні, що український інститут парламентаризму дієздатний, вміє швидко реагувати на виклики та працює виключно в інтересах українського народу і держави. А зробити це ми зможемо лише нашою спільною роботою».

Очільник парламенту назвав попередній рік роботи непростим та окреслив основні виклики і завдання, які стоять перед парламентом у новому політичному сезоні, серед яких пандемія, пов’язана із коронавірусом; ухвалення бюджету на наступний рік в умовах глобальної економічної кризи і вибори до місцевих органів влади. «Я дуже сподіваюся, що і ми, і уряд в першу чергу своєчасно зробимо все залежне від нас, щоб Державний бюджет був ухвалений, і держава увійшла у новий рік з гідним кошторисом. Для цього треба буде долучити не лише профільний комітет, а й всі комітети, які, як показала практика під час боротьби з короновірусом, всі разом ефективно відпрацювали», - зазначив він.

Дмитро Разумков також закликав народних депутатів України під час проведення виборів до місцевих органів влади дотримуватись державницької позиції, яка має превалювати над політичною. «Верховна Рада України  завжди була і буде політичним органом і завжди при прийнятті рішень буде присутнім політичний аспект. Але мені б хотілося, щоб під час виборчої кампанії всі розуміли, що вибори проходять, а повага буде залишатися, або не буде залишатися з нами. Тому, політика – це правильно, важливо, рейтинги - це важливо на 100%, однак державницька позиція має превалювати над ними», - наголосив Дмитро Разумков.

Голова Верховної Ради, окреслюючи роботу Парламенту у попередньому році, зазначив, що він працював у цілодобовому режимі над законопроектами  для боротьби з коронавірусом. «Ми довели, що Парламент України може і вміє працювати», - сказав Дмитро Разумков і додав, що пишається тим, що за рік роботи майже 150 законів було прийнято конституційною більшістю.

Голова Парламенту зауважив, що попереду є багато завдань згідно з Планом робіт, який був затверджений Верховною Радою України на минулій сесії, та підкреслив, що буде зроблено усе максимально можливе для його виконання, та побажав усім успішної роботи під час четвертої сесії.