Огляд головних тем «Голосу України» від 19 серпня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
19 серпня 2020, 09:50

Сьогодні у «Голосі України»:

Толока завжди перемагала будь-яку біду

Уряд зможе утворювати та ліквідовувати РДА

Посла в Білорусі викликали для консультацій

Перші хасиди вже прибули до Умані

У Київській області до місцевих рад обиратимуть понад 2000 депутатів

У Президента оцінили ризики для нас через події у Мінську

Посилять кіберзахист

 

Толока завжди перемагала будь-яку біду

Завтра у широкий прокат виходить нова українська повнометражна картина "Толока" режисера Михайла Іллєнка, створена за мотивами твору Тараса Шевченка "У тієї Катерини хата на помості...".

Вона мала з'явитися на екрані ще 12 березня у дні вшанування Великого Кобзаря. Але цього дня в країні оголосили карантин. Дубль-2 дебютного виходу "Толоки" у люди відбудеться напередодні Дня Незалежності України. І це не менш символічно. Адже картина - це історична ретроспектива української незалежності у символах, кодах і паролях, канонізованих Тарасом Шевченком у слові. (читайте у «Голосі України» на 1, 12 стор. >>> article/334710).

Уряд зможе утворювати та ліквідовувати РДА

Народні депутати пропонують надати уряду право утворювати та ліквідовувати районні держадміністрації.

Відповідний законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо утворення та ліквідації районних державних адміністрацій у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів" (No 3975) зареєстровано у парламенті групою народних депутатів. Серед них, зокрема, Андрій Клочко, Віталій Безгін, Олександр Корнієнко, Лариса Білозір, Тарас Батенко.

Документ уже передано на розгляд Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/334727).

Посла в Білорусі викликали для консультацій

Україна вперше в історії викликала на консультації до Києва свого посла в Білорусі Ігоря Кизима. Офіційне роз'яснення причин такого кроку - в заяві міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, оприлюдненій на сайті зовнішньополітичного відомства. "Як ви знаєте, минулої п'ятниці офіційний Мінськ передав затриманих "вагнерівців" до Росії, попри наявність усіх правових та моральних підстав передати їх Україні.

Цей крок підірвав довіру між нашими країнами та завдав важкого удару нашим двостороннім відносинам", - заявив Дмитро Кулеба. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/334680).

Перші хасиди вже прибули до Умані

На вчорашньому засіданні Кабміну було підтримано пропозицію міністра МВС Арсена Авакова про обмежувальні заходи на в'їзд брацлавських хасидів до Умані.

Утім, як свідчать жителі міста, біля меморіального комплексу могили цадика Нахмана вже перебувають прочани, які прибули із-за кордону. (читайте у «Голосі України» на 1-9 стор. >>> article/334718).

У Київській області до місцевих рад обиратимуть понад 2000 депутатів

На Київщині вибори 25 жовтня відбудуться до 69 об'єднаних територіальних громад, семи районних рад та до Київської обласної ради.

Також у всіх територіальних громадах відбудуться вибори міських, селищних та сільських голів. При цьому в двох громадах на Київщині вибори голови пройдуть, ймовірно, у два тури, повідомили в громадській мережі "Опора". (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/334730).

У Президента оцінили ризики для нас через події у Мінську

Президент України Володимир Зеленський провів закриту нараду з керівниками розвідувальних органів України, очільниками силових структур, а також головами низки обласних державних адміністрацій у зв'язку з різким загостренням ситуації в Республіці Білорусь. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/334733).

Посилять кіберзахист

Під головуванням Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулась нарада з питань реформування Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

За підсумками наради Міністерство цифрової трансформації разом з Держспецзв'язку підготують та внесуть пропозиції уряду щодо концепції реформування Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, закладів та установ, територіальних органів та підрозділів. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/334734).

 

Повний випуск «Голосу України» від 19.08.2020 на сайті http://www.golos.com.ua