Огляд головних тем «Голосу України» від 12 серпня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
12 серпня 2020, 09:50

Сьогодні у «Голосі України»:

На схід... щоб підбадьорити і допомогти тим, хто захищає Батьківщину

Голова Верховної Ради відвідає Сумщину та Чернігівщину

Народ має право на демократію і вільні вибори

Дмитро Разумков: "Ми високо цінуємо підтримку Латвії на міжнародній арені"

Позачергова сесія парламенту може відбутися 25 серпня

Реформи у співпраці з проектом Офісу Ради Європи

За синєє небо, за жовте колосся боротися треба, щоб щастя збулося!

 

На схід... щоб підбадьорити і допомогти тим, хто захищає Батьківщину

Обстоюючи суверенітет і захищаючи цілісність нашої держави, у зоні, де проводиться операція Об'єднаних сил, воюють хлопці з різних куточків України. Проходять службу й багато жителів Новгородківського району. Нині зброю в руках тримають Андрій Ігнат, Костянтин Лісовий, Олександр Ібрагімов, Сергій Міщенко, Сергій Коваль, Володимир Сорокун, Володимир Кочубей.

Для їхніх земляків важливо знати, як проходить служба, чим живуть сьогодні бійці, і щоб вони були забезпечені всім необхідним. З цією метою новгородківці організували чергову поїздку на передову, на місце дислокації 79-ї окремої десантно-штурмової бригади в Донецькій області (Красногорівка, Мар'їнка...), своїх представників. Голова РДА Олександр Антоненко, редактор районної газети Ольга Лісова, воїн-волонтер Наталія Демченко, Анна Трубаченко та Володимир Шаховий завезли необхідні для бійців пральну машину, бочки для питної води, гідробар'єр, скоби, продукти харчування, солодощі та домашні смаколики. (читайте у «Голосі України» на 1, 10 стор. >>> article/334421).

Голова Верховної Ради відвідає Сумщину та Чернігівщину

13 та 14 серпня Голова Верховної Ради України здійснить робочу поїздку до Сумської та Чернігівської областей.

У Сумській області Дмитро Разумков ознайомиться з роботою обласного центру служби крові й відвідає акціонерне товариство "Технологія" та агропромислове товариство "Вітчизна". (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/334445).

Народ має право на демократію і вільні вибори

Міністри закордонних справ країн Люблінського трикутника - України, Польщі та Литви - виступили зі спільною заявою щодо масових акцій протестів у Білорусі.

"Ми глибоко стурбовані ескалацією ситуації у Білорусі після президентських виборів і закликаємо владу утриматися від застосування сили та звільнити всіх затриманих минулої ночі", - йдеться у заяві. "Повага до основних свобод та прав людини, включаючи демократію та верховенство права, є необхідною для подальшого розвитку незалежної та суверенної Білорусі, яку ми повністю підтримуємо", - наголошують міністри. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/334447).

Дмитро Разумков: "Ми високо цінуємо підтримку Латвії на міжнародній арені"

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом, який завершує свою каденцію на посту. Голова парламенту подякував пану Послу за значний особистий внесок у розбудову дружніх відносин між Україною та Латвією. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/334452).

Позачергова сесія парламенту може відбутися 25 серпня

Про це повідомили одразу двоє народних депутатів з фракції "Слуга народу".

"Дійсно, ми орієнтуємо наших народних депутатів, щоб вони були в Києві 25 серпня і змогли прийти на позачергову сесію", - сказала заступниця голови фракції, народна депутатка Євгенія Кравчук. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/334453).

Реформи у співпраці з проектом Офісу Ради Європи

За звітний період Комітет Верховної Ради з питань правової політики провів 32 засідання (з них 5 - у режимі відеоконференції), на яких розглянув 248 питань, серед яких 179 щодо проектів законів, з них 135 - з опрацювання яких комітет визначено головним, а також низку інших питань. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/334455).

За синєє небо, за жовте колосся боротися треба, щоб щастя збулося!

Свою незалежність Україна виборювала тричі. Уперше - в часи Богдана Хмельницького, котрого тоді отруїли, не давши довести справу до кінця. Удруге Україна здобула непідлеглість у часи Української Народної Республіки. У 1990-1991 роках ми отримали третій шанс, наданий 1991 року.

Але й від часів УНР до 1991 року боротьба за волю України тривала постійно, незважаючи на переслідування та репресії. Укотре вона спалахнула наприкінці 1980-х. І Декларація про державний суверенітет України, прийнята 16 липня 1990 року, свідчила про недаремність докладених зусиль, стала підґрунтям до Акта про незалежність, підписання Конституції та всіх подальших кроків становлення нашої держави. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/334476).

 

Повний випуск «Голосу України» від 12.08.2020 на сайті http://www.golos.com.ua