Комітет з питань екологічної політики та природокористування протягом третьої сесії провів 19 засідань і розглянув 21 законопроект, з підготовки яких є головним

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
11 серпня 2020, 14:02

За період роботи третьої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання Комітет з питань екологічної політики та природокористування провів 19 засідань, на яких розглянуто – 168 питань, у тому числі щодо контролю за виконанням законів, постанов і власних рішень – 39.

Внесено на розгляд Верховної Ради та розглянуто на засіданні Комітету 21 законопроект, з підготовки яких Комітет визначено головним та 75 висновків на законопроекти направлено до головного комітету.

Верховною Радою прийнято два закони України, які віднесено до предметів відання Комітету, а саме:

- Закон України «Про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів», спрямований на створення законодавчих умов впровадження в Україні національної лісової інвентаризації як нової системи збору та узагальнення даних про ліси в загальнодержавному масштабі.

- Закон України «Про внесення зміни до статті 17 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)». Закон забезпечить врахування зауважень та пропозицій громадськості щодо захисту довкілля та охорони здоров’я населення у процесі провадження господарської діяльності без необхідності зупинення на період дії карантину дозвільних процедур.

Верховною Радою було прийнято в цілому п’ять постанов підготовлених Комітетом і два законопроєкти у першому читанні.

Комітет провів три робочі наради і зустрічі, а також шість круглих столів з питань, які віднесено до предметів його відання. Окрім того, членами Комітету проведено один особистий прийом громадян, під час якого відвідувачі порушили 42 питання.

9 липня 2020 року відбулося виїзне засідання спільної Робочої групи Комітету з питань екологічної політики та природокористування і Комітету з питань правоохоронної діяльності щодо причин виникнення лісових пожеж та запобіганню їх у майбутньому (м. Олевськ Житомирської області).

Протягом звітного періоду Комітетом опрацьовано 1728 листів і звернень народних депутатів України, центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, громадян та громадських організацій.
Із повним текстом звіту Комітету можна ознайомитися за посиланням:
http://komekolog.rada.gov.ua/uploads/documents/35992.pdf