Огляд головних тем «Голосу України» від 11 серпня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
11 серпня 2020, 09:55

Сьогодні у «Голосі України»:

Медичний "Оскар" за професійність і милосердя

Чесний бізнес зацікавлений у справедливому функціонуванні ринку без корупції

Мінська ніч після виборів була аж надто гаряча

Необхідно розробити законопроект про статус кримськотатарського народу

Володимир Зеленський: «Україна не втручатиметься у вибори в інших країнах»

Опубліковано текст Закону України

 

Медичний "Оскар" за професійність і милосердя

Громадська відзнака "Орден Святого Пантелеймона" присуджується в Україні з 2009 року за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров'я.

Народний депутат декількох скликань Віктор Пинзеник вручає "Орден Святого Пантелеймона" Андрію Голоду.

Працювати на цю підстанцію він прийшов у 1996 році після закінчення Самбірського медучилища. Звідки пішов служити "строкову". Затим 2015-го був мобілізований у Бойову комендатуру ДПСУ "Шквал". Під час мобілізації пройшов курс підготовки TCCC за стандартами надання медичної допомоги країн НАТО в умовах війни. Проводив інструктажі і заняття з домедичної допомоги на полі бою з військовослужбовцями. Зараз фельдшер Голод надає екстрену медичну допомогу в умовах пандемії COVID-19. Він нагороджений дипломом та відзнакою "За жертовну працю" від колегії департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА та президії Львівської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я України. (читайте у «Голосі України» на 1, 11 стор. >>> article/334371).

Чесний бізнес зацікавлений у справедливому функціонуванні ринку без корупції

Голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко взяв участь у круглому столі з нагоди Дня будівельника.

Захід відбувався під головуванням Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та за участі урядовців, голови Державної інспекції містобудування Юрія Васильченка, голови Державної сервісної служби містобудування Олексія Башкірова та учасників ринку.

Та попри святковий привід заходу говорили під час нього й про проблеми та реформу Державної архітектурно-будівельної інспекції. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/334405).

Мінська ніч після виборів була аж надто гаряча

Учора ЦВК Білорусі оприлюднила попередні результати президентських виборів у цій країні, згідно з якими Олександр Лукашенко здобув 80,23% голосів. Його головна суперниця Світлана Тихановська, дружина Сергія Тихановського, котрий мав намір балотуватися, але не був зареєстрований кандидатом, отримала 9,9%. Проти всіх проголосували понад 6%. Ще до оголошення результатів було зрозуміло, що ці президентські вибори стануть випробуванням і для білорусів, і для незмінного протягом останніх 26 років президента цієї країни. Кількатисячні протести в центрі Мінська та найбільш жорсткий за весь час незалежності країни розгін демонстрантів стали завершенням дня голосування і, можливо, початком нового етапу в житті Білорусі. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/334399).

Необхідно розробити законопроект про статус кримськотатарського народу

В умовах триваючої гібридної агресії Україна надає особливої уваги питанням формування та реалізації державної політики етнонаціональної єдності, захисту прав корінних народів та гармонізації міжнаціональних відносин.

Про це йдеться у заяві МЗС, оприлюдненій з нагоди Міжнародного дня корінних народів світу. В Україні корінними народами є кримські татари, караїми та кримчаки. Проблематика визначення їхнього статусу актуалізувалася з початком російської агресії. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/334402).

Володимир Зеленський: «Україна не втручатиметься у вибори в інших країнах»

Глава держави зазначив, що, на превеликий жаль, періодично в публічному просторі з’являються «сенсаційні дані» про буцімто якусь участь України у виборчих подіях в інших країнах. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/334409).

Тимчасові обмеження перетину пунктів пропуску з тимчасово окупованим Кримом

На позачерговому засіданні уряду на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського ухвалено рішення про тимчасові обмежувальні заходи щодо перетину контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та виїзду з неї. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/334410).

Опубліковано текст Закону України

«Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" щодо додаткових заходів з фінансового оздоровлення державного підприємства "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова" (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/334411).

 

Повний випуск «Голосу України» від 11.08.2020 на сайті http://www.golos.com.ua