Голова української делегації у Парламентській асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва Анна Пуртова взяла участь у 55-у засіданні Генеральної асамблеї ПАЧЕС

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
10 серпня 2020, 13:30

Керівник Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва Анна Пуртова взяла участь у 55-у пленарному засіданні Генеральної асамблеї ПАЧЕС. Засідання проходило в онлайн форматі. 

Під час засідання були обговорені правові і політичні питання. Зокрема, заслухано доповідь «Законодавча підтримка реалізації проєктів, що пов’язують Європу і Азію (Один Пояс – один Шлях)». У ході обговорення економічних, торговельних, технологічних та екологічних питань було заслухано доповідь «Розвиток фінансових технологій у державах-членах ЧЕС». Доповідь «Збереження і сучасна роль історичних медичних закладів у державах-членах ЧЕС» заслухана в рамках обговорення питань культури, освіти та соціальних питань.

Також на засіданні було прийнято звіт про діяльність Парламентської асамблеї, розглянуто нові мандати та обрано заступника Голови ПАЧЕС. Учасники обговорення заслухали інформацію щодо діяльності Організації Чорноморського економічного співробітництва (ЧЕС) та затвердили аудиторський звіт за 2019 фінансовий рік.

Голова української делегації Анна Пуртова, як член комітету ПАЧЕС з правових і політичних питань, взяла участь в онлайн засіданні Постійного комітету Парламентської асамблеї ПАЧЕС під час 55 засідання Генасамблеї ПАЧЕС.

Учасники засідання обговорили діяльність комітетів ПАЧЕС у другій половині 2020 року. Три Комітети ПАЧЕС визначили питання для обговорення на осінніх засіданнях: Комітет з економічних, торговельних, технологічних і екологічних питань – «Роль парламентів у боротьбі з пандемією – економічні аспекти», Комітет з правових і політичних питань – «Роль парламентів у боротьбі з пандемією – правові і політичні аспекти», Комітет з культури, освіти і соціальних питань – «Роль парламентів у боротьбі з пандемією – соціальні аспекти».

На засіданні Комітету було прийнято звіт про діяльність Парламентської асамблеї, заслухано звіти щодо участі представників ПАЧЕС у міжнародних заходах. Учасники засідання проголосували за поправки до Регламенту ПАЧЕС, затвердили календар ПАЧЕС 2020 року, а також обговорили важливі фінансові питання, зокрема, надходження внесків у бюджет 2020 року та проєкт бюджету ПАЧЕС на 2021 фінансовий рік.