Проєкт ЄС-ПРООН з парламентської реформи провів тренінг з мистецтва презентації для працівників Апарату Верховної Ради України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
03 серпня 2020, 09:34

За підтримки проєкту ЄС-ПРООН з парламентської реформи працівники Апарату Верховної Ради України опанували нові можливості створення успішної презентації та розширили знання щодо техніки публічних виступів.

Не аргументовано, важко сприймається інформація на слайдах – типові проблеми презентацій, з якими стикаються спеціалісти різних структур у повсякденній діяльності. Для уникнення подібних помилок проєктом ЄС-ПРООН з парламентської реформи було ініційовано тренінг з мистецтва презентацій для працівників Апарату Верховної Ради України.

Тренінг проводила Марта Мольфар, сценаристка, дикторка та радіоведуча із 15-річним досвідом роботи у прямих ефірах найпопулярніших радіостанцій України. Окрім того, тренерка входить в трійку найпопулярніших голосів реклами, озвучує кіно, мультфільми, аудіокниги. Студія "Дісней" відзначила її голос, як "найніжніший і найжіночніший".

Спікерка розповіла учасникам про важливість візуальної складової презентації, а саме: кольорів, шрифтів, фото, картинок, анімації. Демонструвала прийоми подачі цифр для кращого запам’ятовування аудиторією, наводила приклади графіків та діаграм, які значно полегшують сприйняття інформації. Учасники також ознайомилися з сучасними сервісами для створення презентацій та їхніми особливостями.

Друга частина заходу була присвячена публічним виступам. Як зменшити хвилювання перед промовою, які прийоми невербальної комунікації слід застосовувати, щоб утримувати увагу слухачів (жести, інтонація, контакт очима), як вести діалог, якщо вам опонують,  як реагувати на провокації – і це лише частина питань, які порушувалися на тренінгу.

Також тренерка підготувала учасникам пам’ятку «сім» для спікера та лайфхаки успішних міжнародних ораторів.

«Дякуємо організаторам за «вижимку» найнеобхіднішого, цікаві приклади та корисні поради. Впевнений, вони знадобляться кожному під час підготовки презентаційних матеріалів  та допоможуть більш впевнено почувати себе перед залою слухачів», – зазначив Євген Козаченко, учасник тренінгу, головний консультант Управління забезпечення міжпарламентських зв’язків Апарату Верховної Ради України.