Харків ефективно поєднує в собі можливості у сфері освіти й науки та потужності бізнесу, - Дмитро Разумков

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
30 липня 2020, 14:00

 

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відвідав Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого у Харкові та Наукову бібліотеку закладу. Також Голова Парламенту взяв участь у круглому столі на тему: “Інтеграція виробництва та науки – основа стійкого розвитку економіки”.

“Харків дійсно одне з небагатьох міст, в якому чудово поєднуються закладені історично можливості у сфері освіти й науки та потужності бізнесу, державних та приватних підприємств. Інтелектуальний потенціал цього міста важко порівняти з будь-яким іншим в Україні, адже він займає друге місце по кількості вищих навчальних закладів. І рівень освіти, науки та практичного їх використання, який ми тут спостерігаємо, - це гарний приклад, який  варто поширювати на всю Україну”, - підкреслив Голова Парламенту.

Дмитро Разумков також зауважив, що зараз перед Україною та всім світом через пандемію постало багато додаткових викликів. “Сподіваюсь, що ця криза для України стане можливістю. І саме на таких кластерах, як в Харкові, цю можливість треба розвивати”, - зазначив він.

Голова Верховної Ради України також висловив вдячність Університету від депутатського корпусу за допомогу та експертну підтримку в розробці законопроектів. “Проектів рішень дійсно дуже багато, а експертиз такого рівня, який можуть надавати у вашому закладі, - не так багато, як хотілося б. Сьогодні представники влади, науки та бізнесу, державного та приватного сектору мають об’єднатися. Тільки разом виходячи з кризи, ми зможемо рухатися вперед, створювати точки зростання та розбудовувати державу”, - наголосив Дмитро Разумков.

У круглому столі також взяли участь народні депутати України, ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, керівництво міста, обласної ради та облдержадміністрації, інших вищих навчальних закладів України та провідних підприємств Харківщини