Огляд головних тем «Голосу України» від 30 липня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
30 липня 2020, 09:34

Сьогодні у «Голосі України»:

Дмитро Разумков: "Бюджет - це та вода, яка дасть змогу живити ці території"

Євросоюз вкотре засудив незаконну анексію Криму

Парламент готовий до діалогу та співпраці з представниками церков і релігійних організацій

Обговорили будівництво Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр"

Енергетичний резерв на наступний опалювальний сезон

Схвалили прогноз соціально-економічного розвитку на три роки

 

Дмитро Разумков: "Бюджет - це та вода, яка дасть змогу живити ці території"

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відвідав з робочою поїздкою Луганську та Донецьку області.

Перебування Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова на Донеччині розпочалося з відвідання військової частини у місті Часів Яр та КПВВ "Майорське". Глава українського парламенту зазначив, що вже не вперше відвідує КПВВ на сході країни.

"Минулого разу була можливість поспілкуватися з людьми, які поки що вимушені користуватися послугами КПВВ. Але ми сподіваємося, що коли спаде трохи COVID-19, коли дійсно буде повне перемир'я і не буде пострілів, ці КПВВ запрацюють у повному обсязі, повному режимі. Але хотілося б, щоб через деякий час це КПВВ було лише якоюсь пам'яткою, і тут не було тих обмежень, які, на жаль, є сьогодні", - сказав він. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/333934).

Євросоюз вкотре засудив незаконну анексію Криму

У Євросоюзі виступили з офіційною заявою про підтримку України після церемонії закладки двох універсальних десантних кораблів для флоту РФ у Криму.

У цій церемонії взяв участь президент РФ Володимир Путін, та запровадження обмежень перетину адмінкордону з Кримом для громадян України. Про це йдеться у заяві речниці ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Набіли Масралі, оприлюдненій на офіційному порталі Представництва ЄС в Україні. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/333941).

Парламент готовий до діалогу та співпраці з представниками церков і релігійних організацій

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков провів зустріч з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

"Символічно, що важливі питання обговорюємо у визначний для нашої історії день - 1032-гу річницю Хрещення Київської Русі-України", - зазначив Дмитро Разумков.

Голова парламенту подякував представникам Ради Церков за підтримку, яку сьогодні надає церква державі в боротьбі за мир, повернення територій та відновлення територіальної цілісності України. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/333931).

Обговорили будівництво Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр"

Учора Президент України Володимир Зеленський провів відеоконференцію з членами наглядової ради фонду "Меморіал Голокосту "Бабин Яр".

Учасники онлайн-зустрічі обговорили будівництво майбутнього Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" у Києві.

Володимир Зеленський наголосив на важливості вшанування пам'яті жертв Голокосту в Україні та підтримав створення такого меморіалу.

"Багато українців носять високе звання Праведника народів світу. Це українці, які часто ціною власного життя рятували євреїв у Голокост. Створення меморіалу дуже важливе для нашої країни. В її історії було багато трагічних сторінок. Однак ми маємо пам'ятати про них, розповідати своїм наступним поколінням. Такі моменти повинні бути в історії України. Вони є в наших розповідях, у пам'яті, в книжках. Дуже хочеться, щоб цей проект було втілено в життя, і ми разом з вами збудували історію", - зазначив Володимир Зеленський. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/333955).

Енергетичний резерв на наступний опалювальний сезон

Про підсумки роботи і наслідки рішень, які ухвалювались парламентом щодо енергетичного сектору.

Відбулася прес-конференція в "Укрінформі" з головою Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрієм Герусом. Участь у прес-конференції взяли також його колеги: Сергій Нагорняк - голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності та Андрій Жупанин - голова підкомітету з питань газової, газотранспортної галузі та політики газопостачання. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/333957).

Схвалили прогноз соціально-економічного розвитку на три роки

Прогноз соціально-економічного розвитку України на 2021-2023 роки розглянули та схвалили на вчорашньому засіданні уряду.

В ньому, за словами Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, міститься ґрунтовний аналіз економічних проблем попередніх років, вплив коронакризи на економіку і прогноз розвитку на наступні роки. "Там є базові позитивні і негативні сценарії. Але все залежатиме від того, як ми реалізовуватимемо заплановані реформи, як розвиватиметься ситуація з коронавірусом в Україні та світі", - зазначив Денис Шмигаль. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/333958).

 

Повний випуск «Голосу України» від 30.07.2020 на сайті http://www.golos.com.ua