У «Відомостях Верховної Ради України» опубліковано Закон щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
27 липня 2020, 09:24

У черговому номері збірника нормативно-правових актів парламентського видавництва «Відомості Верховної Ради України» №30 від 24 липня 2020 року опубліковано три закони та ряд постанов, прийнятих Верховною Радою на другій сесії дев’ятого скликання.

Опубліковано Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», яким вносяться зміни до 17 законів України з метою узгодження їх положень із положеннями Податкового кодексу України у зв’язку із прийняттям проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Закон набув чинності 27 лютого 2020 року.

Також у віснику опубліковано Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб[НГМ1] ».

Закон створює правові умови для забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, які виховуються і навчаються в освітніх закладах, а також забезпечення дитячим харчуванням новонароджених дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, дітей із числа внутрішньо переміщених осіб.

Закон набув чинності 20 травня 2020 року.

Опубліковано Закон «Про внесення змін до розділу IX “Прикінцеві та перехідні положення”  Закону України “Про публічні закупівлі” щодо забезпечення можливості закупівель лікарських засобів та медичних виробів спеціалізованими організаціями, що здійснюють закупівлі», яким на законодавчому рівні подовжено до 30 квітня 2020 року включно дію умов здійснення закупівель лікарських засобів та медичних виробів спеціалізованими організаціями, що здійснюють закупівлі, термін яких спливав 31 березня 2020 року.

Закон набув чинності 08 лютого 2020 року.

Також у збірнику опубліковано постанови Верховної Ради України, серед яких постанови: про прийняття проектів законів України за основу, про проведення і рекомендації парламентських слухань, про внесення змін до складу Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу ветеранів війни.

Окрім того, викладено тексти постанов: «Про Заяву Верховної Ради України щодо участі Постійної делегації  Верховної Ради України в роботі Парламентської Асамблеї Ради Європи у 2020 році», «Про Заяву Верховної Ради України у зв’язку з кримінальним переслідуванням старшого сержанта Національної гвардії України Віталія Марківа в Італійській Республіці» і «Про направлення депутатського запиту народного депутата України Кіссе А. І.  Президенту України».

Остання стосується ремонту автомобільних доріг, які ведуть до міжнародних та державних контрольно-пропускних пунктів "Лісне", "Малоярославець Перший", Серпневе" та "Нові Трояни" Тарутинського та Болградського районів Одеської області.

Довідково: Бюлетень «Відомості Верховної Ради України» видається відповідно до вимог статті 22 Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», статті 139 Регламенту Верховної Ради України, Указу Президента України «Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності».