Позачергове пленарне засідання Верховної Ради України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
14 липня 2020, 16:27

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив позачергове пленарне засідання, скликане на вимогу 158 народних депутатів України.

Народні депутати почали розгляд питань порядку денного позачергового засідання.

Парламентарії 228 голосами підтримали пропозицію про скорочення строків подання пропозицій і поправок до проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії №3658.

До порядку денного 278 голосами «за» було включено проект Закону про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" (щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами) №3615 та альтернативний проект №3615-1.

Законопроект №3615 доповіла народний депутат Марія Мезенцева.

Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький доповів рішення Комітету щодо обох проектів.

Він зазначив, що обидва законопроекти спрямовані на законодавче врегулювання питання продажу лікарських засобів громадянам шляхом електронної торгівлі.

Автори обох законодавчих ініціатив пропонують дозволити суб’єктам господарювання, які мають ліцензію на роздрібну торгівлю лікарськими засобами, здійснювати електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами (за виключенням окремих категорій ліків), організовувати та здійснювати доставку таких лікарських засобів безпосередньо споживання споживачам, у тому числі із залученням третіх осіб на договірних засадах.

М.Радуцький повідомив, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №3615-1.

308 голосами «за» законопроект №3615-1 прийнято за основу.

До порядку денного включено та прийнято рішення про скорочення строків внесення альтернативних проектів щодо проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів "Артек" і "Молода гвардія" щодо додаткової державної підтримки дитячих центрів "Артек" і "Молода гвардія" на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) №3781.

Законопроект 352 голосами «за» прийнято за основу і 354 голосами - в цілому.

Верховна Рада 351 голосом «за» прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до статті 8 Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" щодо підвищення розміру стипендії та щорічної допомоги №2013.

Народні депутати розглядають правки до проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб-підприємців №2524.

За результатами голосування законопроект 240 голосами «за» прийнято у другому читанні і в цілому.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння розвитку фізичної культури і спорту №3550 доповідає голова підкомітету Комітету з питань молоді і спорту Ольга Саладуха.

Законопроект спрямований на створення можливостей для ефективного функціонування низки соціально важливих закладів фізичної культури і спорту, що забезпечують розвиток фізичної культури і спорту, формування здорового способу життя громадян України. Для цього пропонується надати право цим закладам на отримання в оренду державного та комунального майна без проведення аукціону за умови збереження та використання орендованих приміщень для розвитку фізичної культури і спорту. Також законопроектом пропонується привести термінологію Закону України «Про фізичну культуру і спорт» у відповідність до Закону України «Про освіту».

О.Саладуха повідомила, що Комітет з питань молоді і спорту прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу і в цілому з пропозиціями Комітету.

За результатами голосування законопроект 330 голосами «за» було прийнято за основу.

Головуючий закрив позачергове пленарне засідання.