Верховна Рада України має об'єднати всі зусилля і зробити все можливе, щоб тисячі постраждалих від повені родин не залишилися наодинці зі своїми проблемами, - віцеспікерка Олена Кондратюк

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
30 червня 2020, 11:30

 

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк наголошує на необхідності швидкої і консолідованої реакції влади для подолання наслідків повені в західних областях України, а також виплати компенсацій постраждалим громадянам.

«Ми, як Верховна Рада України, маємо об'єднатися і зробити все можливе, щоб тисячі постраждалих родин не залишилися наодинці зі своїми проблемами! Це не проблеми окремих областей - це стихійне лихо національного масштабу. Саме в таких кризових ситуаціях проявляється і гартується єдність країни», - наголосила Олена Кондратюк.

Вона нагадала, що у 2008 році Парламент та Уряд Юлії Тимошенко - загалом всі гілки влади, партії та фракції об’єдналися, щоб оперативно ухвалити необхідні рішення для ліквідації наслідків стихії та виплати компенсацій постраждалим. Тоді, як відомо, з Державного бюджету на допомогу людям було виділено понад 1 млрд доларів у гривневому еквіваленті.

«Переконана, нам потрібно діяти так само. Якщо для цього треба невідкладно внести зміни до Держбюджету на 2020 рік, ми зобов'язані зробити це якнайшвидше. Сьогодні Верховна Рада мусить проявити своє лідерство і відповідальність перед людьми, які опинилися в біді. Всі наші зусилля та ресурси мають бути спрямовані на допомогу постраждалим», - наголосила О. Кондратюк.

Віцеспікерка також закликала Уряд та Міністерство освіти вирішити питання з проведенням зовнішнього незалежного оцінювання для всіх дітей, які фізично не змогли взяти в ньому участь через повінь. «Лише в Івано-Франківській області понад 100 дітей були заблоковані і не змогли скласти тести. Вони повинні отримати таку можливість на додатковій сесії», - підкреслила вона.

Від імені керівництва Верховної Ради України Олена Кондратюк подякувала рятувальникам, нацгвардійцям, волонтерам - всім, хто першим відгукнувся і прийшов на допомогу мешканцям Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської та Львівської областей, які постраждали від повені.