Розпочався навчальний курс з підвищення комунікаційної спроможності комітетів Верховної Ради України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
26 червня 2020, 12:47

 26 червня відбулося онлайн-відкриття навчального курсу з підвищення комунікаційної спроможності комітетів Верховної Ради України за підтримки проєкту ЄС-ПРООН з парламентської реформи. Його мета - покращити інформування про роботу Комітетів Верховної Ради України та взаємодію з громадянами на різних комунікаційних майданчиках. В рамках курсу 8 фахівців громадської організації «Iнтерньюз-Україна» консультуватимуть працівників Комітетів, а також передбачено проведення тренінгів упродовж 2020 року.

Відкриваючи навчання, Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний подякував партнерам за організацію комунікаційної підтримки і зауважив, що стратегічна комунікація дуже важлива та потребує відповідної підготовки фахівців.

«Це навчання організували для того, щоб підвищити рівень комунікаційної діяльності. Комітети - центр законотворення і відповідно ключовий генератор інформаційного контенту. Від того як ми прокомунікуємо те чи інше рішення, законопроєкт, Закон - залежатиме сприйняття його громадянами та іншими зацікавленими сторонами», - зазначив Вячеслав Штучний.

Керівник Управління кадрів Апарату Верховної Ради України Тетяна Пажитнова зауважила, що партнери допомагають шукати та впроваджувати нові напрями й форми навчання державних службовців, що є ще необхідним елементом формування корпоративної культури.

Про оновлення дизайну сайту, початок роботи над брендингом і створення медіа-центру парламенту розповів заступник Керівника Апарату Верховної Ради України Микола Шевчук.

Андрій Кулаков, програмний директор ГО «Інтерньюз-Україна», зауважив що Верховна Рада України – це не лише зала під куполом, як сприймають її громадяни, але й величезна робота в Комітетах із підготовки законопроектів і взаємодії, тому важливо про неї розповідати просто та зрозуміло.

Після офіційної частини перший тренінг на тему «Що ви маєте знати про інструменти і комунікацію онлайн в 2020 році?!» провів Віталій Мороз, директор програм «Нові медіа» ГО «Інтерньюз-Україна».



Довідково. Навчальний курс з підвищення комунікаційної спроможності комітетів Верховної Ради України ініційовано проєктом ЄС-ПРООН з парламентської реформи відповідно до Комунікаційної стратегії Верховної Ради України та з метою імплементації Рекомендацій Місії Європейського Парламенту під головуванням Пета Кокса щодо забезпечення відкритості, прозорості Верховної Ради України та підзвітності громадянам.