Засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) (відео)

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
01 червня 2020, 12:21

Відкриваючи засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков повідомив, що парламент повертається до звичного режиму роботи і висловив сподівання, що «буде якомога менше подій, які будуть заважати проводити пленарні засідання, роботі комітетів».

Він поінформував, що Верховна Рада ще перебуває під дією карантинних обмежень, як і вся країна, однак поступово буде повертатися до нормальної роботи. Зокрема, за словами керівника Верховної Ради, на цьому тижні вже буде можливість операторам і фотокореспондентам працювати на балконі у пленарній залі парламенту з деякими обмеженнями щодо кількості.

Учасники засідання вшанували хвилиною мовчання пам’ять народного депутата кількох скликань Анатолія Матвієнка і народного депутата дев’ятого скликання Валерія Давиденка, які пішли з життя протягом півтора тижня. Дмитро Разумков висловив співчуття рідним і близьким колег.

Голова Верховної Ради України привітав з Міжнародним днем захисту дітей.

«Саме діти – це майбутнє нашої держави і ми, в першу чергу, працюємо для них. Працюємо так, щоб їм не було соромно за нас», - сказав він і закликав працювати так, «щоб вони жили в щасливій, успішній, розвиненій країні, з якої вони б ніколи не хотіли поїхати».

Також Голова Верховної Ради привітав з Днем Києва жителів міста і всіх українців - з днем столиці.

Дмитро Разумков розповів про плани роботи Верховної Ради, відзначивши, що на цей тиждень запланований до розгляду великий порядок денний.

Так, за його словами, на цьому тижні планується розглянути питання: боротьби з організованою злочинністю, щодо Програми дій Уряду, підтримки креативної індустрії та багато інших питань.

Голова парламенту запропонував змінити режим роботи у п’ятницю, 5 червня, і замість Різного надати додатковий час для оголошення запитів народних депутатів. За його інформацією, «на сьогодні надійшло 273 запити від народних депутатів і вони не можуть бути запущені в роботу поки не будуть оголошені».

Головуючий надав слово для виступу Першому заступнику Голови Верховної Ради України Руслану Стефанчуку, який відзвітував про роботу парламенту протягом минулого тижня.

Зокрема, за його словами, на минулому тижні відбулося велике засідання робочої групи з напрацювання закону «Про опозицію». Руслан Стефанчук подякував представникам усіх політичних фракцій і груп за активне обговорення. «Ми вийшли на загальне бачення і певну структуру даного законопроекту і продовжимо роботу над ним згідно затвердженого плану», - сказав він.

Також Перший заступник Голови Верховної Ради поінформував про консультації, проведені з інституціями Швейцарської конфедерації, щодо положень проекту закону «Про всеукраїнський референдум».

За інформацією Руслана Стефанчука: «Закон «Про всеукраїнський референдум» може бути внесений до стін Верховної Ради сьогодні, або на цьому тижні, точно».

За його словами, на минулому тижні тривала робота над Планом законопроектних ініціатив. «У нас вже готовий і план, і структура, і проект відповідної постанови», - сказав Перший віце-спікер.

Руслан Стефанчук зупинився на важливих законопроектах, які потребують розгляду найближчим часом, серед яких: нова редакція Закону «Про акціонерні товариства» та законопроект «Про органи інтелектуальної власності».

На засіданні виступили представники фракцій і груп.

Представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Василь Мокан у своєму виступі повідомив про готовність членів Кабінету Міністрів до обговорення у сесійній залі у четвер Програми дій Уряду, та відповідати на запитання народних депутатів у п’ятницю, під час «години запитань до Уряду».

На засіданні виступили голови комітетів.

Учасники засідання прийняли рішення у п’ятницю, 5 червня, під час «години запитань до Уряду» заслухати Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков закрив засідання Погоджувальної Ради.