Комітет з питань транспорту та інфраструктури рекомендує повернути на доопрацювання законопроекти про зміни до Закону про дорожній рух та про окремі питання габаритно-вагового контролю

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
22 травня 2020, 14:00

Відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури за участі керівництва Міністерства інфраструктури України та Укртрансбезпеки.

Учасники засідання розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю на вулицях і дорогах міст та інших населених пунктів (№ 2353). Законопроектом передбачається надання виконавчим органам міських рад делегованих повноважень зі здійснення габаритно-вагового контролю транспортних засобів на вулицях і дорогах міст та інших населених пунктів.

У ході обговорення депутати висловили ряд зауважень та прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону № 2353 за результатом розгляду повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Також відбулася дискусія під час розгляду проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» щодо створення належних умов для реалізації права громадян на допуск до складання іспиту, керування транспортними засобами та підвищення рівня підготовки водіїв (№ 2201). Члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді заначений проект за результатом розгляду повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Окрім того було розглянуто проект Закону про внесення змін до статті 40 Закону України "Про автомобільний транспорт" (щодо заборони акустичного насильства) (№ 3006) та прийнято рішення перенести розгляд законопроекту.

Народні депутати розглянули та прийняли рішення щодо проекту Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо врегулювання законодавства при створенні та функціонуванні магазинів безмитної торгівлі (№ 2596), з опрацювання якого Комітет не є головним.

Законопроектом пропонується уточнити положення Митного кодексу України щодо створення та функціонування магазинів безмитної торгівлі. Члени Комітету у своєму висновку запропонували повернути зазначений проект на доопрацювання.