Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту відправити на повторне перше читання законопроект про зміну Закону “Про Службу безпеки України”

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
24 березня 2020, 16:33

24 березня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Відповідно до порядку денного засідання було розглянуто проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Службу безпеки України» щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України (реєстр. № 3196). За результатами розгляду народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України включити законопроект до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України та за результатами розгляду у першому читанні направити його до головного комітету для підготовки на повторне перше читання.

Також, розглянувши проект Закону про Службу безпеки України                         (реєстр. № 3080) члени Комітету прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України включити законопроект до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та за результатами розгляду у першому читанні відхилити його. За результатами розгляду проектуЗакону про внесення змін до законодавчих актів щодо початку реформування системи спеціальних органів України (реєстр. № 2090) члени Комітету прийняли рішення запропонувати Комітету з питань правоохоронної діяльності, який визначено головним, рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту у першому читанні відхилити його.

Крім того, народні депутати України – члени Комітету погодили із зауваженнями основні показники державного оборонного замовлення на 2020 - 2022 роки.