На Парламентських слуханнях мають бути присутні усі члени профільних Комітетів Верховної Ради та урядовці, відповідальні за напрямок, - Олена Кондратюк

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
17 лютого 2020, 13:58

 


Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк наголошує на необхідності більш ефективної та відповідальної організації Парламентських слухань. Про це вона заявила під час Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп).

За її словами, такі слухання деколи перетворюються на формальні, «коли всі хвалять один одного». «Відсутнє представлення всіх профільних і державних організацій та громадських організацій, а самі слухання проходять у форматі теплої ванни», - наголосила Заступниця Голови Парламенту.

«Звертаюся до представника Кабінету Міністрів у парламенті – донести інформацію до Уряду, щоб профільні міністри та заступники міністрів, інші урядовці були присутні протягом усього часу слухань, а не лише виступили 5 хвилин і потім пішли. Треба послухати всі сторони, зробити висновки. Це може бути потім використано в роботі міністерств», - підкреслила Олена Кондратюк, згадавши нещодавні Парламентські слухання на тему боротьби з онкозахворюваннями.

Заступниця Голови Верховної Ради уточнила, що те саме стосується й представництва всіх членів профільних Комітетів парламенту, які мають бути присутніми на слуханнях, незалежно від партійної і фракційної приналежності. «Треба також бути присутніми, послухати думку фахівців та громадських організацій», - наголосила О. Кондратюк.